Ενέργεια

Aramco: Πρώτος στόχος η αύξηση των επενδύσεών της στο LNG

Aramco: Πρώτος στόχος η αύξηση των επενδύσεών της στο LNG
Η Aramco πραγματοποίησε την πρώτη της διεθνή επένδυση στο υγροποιημένο φυσικό αέριο πέρυσι
Σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκεται ο σαουδαραβικός ενεργειακός κολοσσός Aramco για περαιτέρω επενδύσεις στο LNG, συμπεριλαμβανομένων και έργων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Amin Nasser.

Όπως διαβάζουμε στο LNG Prime, η Aramco πραγματοποίησε την πρώτη της διεθνή επένδυση στο υγροποιημένο φυσικό αέριο πέρυσι, και πιο συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο, όταν συμφώνησε να αγοράσει ένα μειοψηφικό μετοχικό μερίδιο στη MidOcean Energy, τη μονάδα LNG του ενεργειακού επενδυτή EIG με έδρα τις ΗΠΑ με αντίτιμο 500 εκατ. δολάρια.

Η εν λόγω συμφωνία προέβλεπε μεταξύ άλλων την δυνατότητα της Aramco να αυξήσει σε δεύτερο χρόνο τη συμμετοχή της και τα συγγενικά της δικαιώματα στη MidOcean.

Να σημειωθεί πως η αμερικανική MidOcean βρίσκεται επί του παρόντος στη διαδικασία απόκτησης μεριδίου σε τέσσερα αυστραλιανά έργα LNG ενώ πρόσφατα απέκτησε σημαντικό μερίδιο στον πάροχο τερματικού σταθμού LNG του Περού από μια μονάδα του νοτιοκορεατικού ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων SK.

Συμφωνίες που δεν προχώρησαν

Ερωτηθείς σχετικά με το κατά πόσο η Aramco ενδιαφέρεται να επενδύσει σε LNG στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες το προσεχές μέλλον, ο Nasser απάντησε, «σίγουρα, μας ενδιαφέρει το LNG».

Μάλιστα, ο Nasser συνέχισε λέγοντας ότι η Aramco «αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε συζητήσεις με διαφορετικές εταιρείες σχετικά με αυτήν την αναπτυσσόμενη αγορά χωρητικότητας LNG».

Το 2019, η Aramco υπέγραψε συμφωνία με τον αμερικανικό εξαγωγέα LNG Sempra για την πρώτη φάση του έργου Port Arthur LNG στο Τέξας, αν και εν τέλει αυτή δεν υλοποιήθηκε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης