Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,1% για τον S&P, 1% για τον energy sector και 0,4% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 0,1% για τον S&P, 1% για τον energy sector και 0,4% για τον Nasdaq

46 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street τη Δευτέρα καθώς το ράλι που έφερε τους κύριους δείκτες σε υψηλά ρεκόρ εξασθένησε.


Ο Dow Jones κέρδισε 46,97 μονάδες ή 0,12%στις 38.769,66 μονάδες.
Ο S&P 500 διολίσθησε 0,11% στις 5.117,94 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1% στις 675,18 μονάδες
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,41% στις 16.019,27 μονάδες.

Η μετοχή τεχνολογίας πληροφοριών Super Micro Computer σημείωσε πτώση άνω του 5%, ενώ ο κατασκευαστής chip Nvidia έχασε 2%. Και οι δύο δέχθηκαν το χτύπημα καθώς οι επενδυτές αναρωτιούνται εάν οι μετοχές που συνδέονται με την τεχνητή νοημοσύνη έχουν περισσότερο χώρο να τρέξουν μετά απο τεράστιο ράλι.

Η Meta δυσκολεύτηκε επίσης, με τη μητρική του Facebook να υποχωρεί 4,4%. Εκτός τεχνολογίας, ηEli Lilly υποχώρησε περισσότερο από 3%.

Αυτές οι απώλειες έρχονται καθώς οι traders προετοιμάζονται για τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Φεβρουαρίου που αναμένεται την Τρίτη. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν ότι ο ΔΤΚ θα αυξηθεί κατά 0,4% μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου και 3,1% σε ετήσια βάση. Εξαιρουμένων των ασταθών τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, το λεγόμενο βασικό καλάθι αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,3% σε μηνιαία βάση και 3,7% σε ετήσια βάση.

Αργότερα μέσα στην εβδομάδα, η προσοχή των επενδυτών θα στραφεί στον δείκτη που εστιάζεται στον παραγωγό. Οι δύο ανακοινώσεις είναι μεταξύ των τελευταίων σημαντικών οικονομικών εκθέσεων που αναμένονται πριν από τη σύγκληση των ηγετών της Federal Reserve τον Μάρτιο.

«Στο τέλος της ημέρας, οι αγορές είναι πιθανώς ακόμη πολύ αισιόδοξες για την ικανότητα της Fed να μειώσει σημαντικά τα επιτόκια το 2024», δήλωσε η Lara Rhame, επικεφαλής οικονομολόγος των ΗΠΑ στην FS Investments. «Πιστεύω ότι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Φεβρουαρίου θα είναι άλλη μια υπενθύμιση ότι η Fed πρέπει να κινηθεί προσεκτικά».

Η συνεδρίαση της Δευτέρας ακολουθεί μια χαμένη εβδομάδα για τους κύριους δείκτες που τράβηξαν τον S&P 500 και τον Nasdaq από τα υψηλά όλων των εποχών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης