Ενέργεια

LNG Prime: Στα 23 φορτία μειώθηκαν οι εβδομαδιαίες εξαγωγές LNG των ΗΠΑ

LNG Prime: Στα 23 φορτία μειώθηκαν οι εβδομαδιαίες εξαγωγές LNG των ΗΠΑ
Οι παραδόσεις φυσικού αερίου σε τερματικούς σταθμούς των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3,1%
Μειώθηκαν σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας οι αμερικανικές εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου την εβδομάδα που έληξε στις 6 Μαρτίου σε σύγκριση με την προηγούμενή της.

Σύμφωνα με το LNG Prime, η υπηρεσία ανέφερε στην εβδομαδιαία έκθεσή της για το φυσικό αέριο ότι 23 πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου αναχώρησαν από τις εγκαταστάσεις των ΗΠΑ μεταξύ 29 Φεβρουαρίου και 6 Μαρτίου, δηλαδή τρεις αποστολές λιγότερες σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Επικαλούμενη ναυτιλιακά στοιχεία που παρείχε το Bloomberg Finance, η υπηρεσία ανέφερε ότι η συνολική χωρητικότητα αυτών των πλοίων LNG ανέρχεται σε 87 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

Οι παραδόσεις φυσικού αερίου σε τερματικούς σταθμούς των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3,1%

Οι μέσες παραδόσεις φυσικού αερίου σε τερματικούς σταθμούς εξαγωγής LNG στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3,1% (0,4 Bcf/d) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, με μέσο όρο 13,4 Bcf/d, σύμφωνα με στοιχεία της S&P Global Commodity Insights.

Αναλυτικά οι παραδόσεις

Οι παραδόσεις φυσικού αερίου σε τερματικούς σταθμούς στο Νότιο Τέξας μειώθηκαν κατά 6,7% (0,3 Bcf/d), ενώ οι παραδόσεις φυσικού αερίου σε τερματικούς σταθμούς στη Νότια Λουιζιάνα μειώθηκαν κατά 2,2% (0,2 Bcf/d) σε 8,8 Bcf/d.

Ο οργανισμός ανέφερε επίσης ότι οι συνεχιζόμενες επισκευές στον τερματικό σταθμό Freeport LNG στο Τέξας, οι οποίες προέκυψαν από τη χειμερινή καταιγίδα του Ιανουαρίου 2024, μείωσαν την ικανότητα αποστολής από την εγκατάσταση.

Οι παραδόσεις φυσικού αερίου σε τερματικούς σταθμούς εκτός της ακτής του Κόλπου παρέμειναν αμετάβλητες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, στα 1,2 δισ. κυβικά μέτρα ημερησίως.

Η μονάδα Sabine Pass της Cheniere απέστειλε οκτώ φορτία και η εγκατάσταση Corpus Christi της εταιρείας έστειλε τέσσερις αποστολές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής.

Ο τερματικός σταθμός LNG Cameron της Sempra Infrastructure απέστειλε τέσσερα φορτία, ενώ ο τερματικός σταθμός LNG Calcasieu Pass της Venture Global απέστειλε τρία φορτία κατά τη διάρκεια της εξεταζόμενης εβδομάδας.

Επίσης, ο τερματικός σταθμός Cove Point απέστειλε δύο φορτία LNG, ενώ ο τερματικός σταθμός Elba Island LNG όπως και ο τερματικός σταθμός Freeport απέστειλαν από ένα φορτίο.

Αυτή την εβδομάδα αναφοράς, η τιμή spot του Henry Hub αυξήθηκε κατά 3 σεντς από 1,63 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (MMBtu) την περασμένη Τετάρτη σε 1,66 δολάρια/MMBtu αυτή την Τετάρτη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης