Ενέργεια

Οι Ολλανδοί καλούν την ΕΕ να κάνει περισσότερα για τις χώρες που ανησυχούν για τον φόρο άνθρακα

Οι Ολλανδοί καλούν την ΕΕ να κάνει περισσότερα για τις χώρες που ανησυχούν για τον φόρο άνθρακα

 

Έντονη κριτική για τους κανόνες του πράσινου εμπορίου

Η Ολλανδία κάλεσε την ΕΕ να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίσει τις χώρες που ανησυχούν για τους επερχόμενους νέους ευρωπαϊκούς κανόνες πράσινου εμπορίου, όπως φόρος στα σύνορα άνθρακα και απαγόρευση προϊόντων που συνδέονται με την αποψίλωση των δασών, σύμφωνα με εφημερίδα που επικαλείται το Reuters.
Ο νόμος της ΕΕ για την αποψίλωση των δασών θα εφαρμοστεί από το 2025 και το μπλοκ θα αρχίσει να επιβάλλει τέλη CO2 στα εισαγόμενα αγαθά από το 2026 στο πλαίσιο του φόρου άνθρακα στα σύνορά του. Και οι δύο πολιτικές έχουν αντιμετωπίσει έντονη κριτική από χώρες όπως η Ινδία, η Ινδονησία και η Βραζιλία.

Η Ολλανδία, ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του ανοιχτού εμπορίου της ΕΕ, δήλωσε σε έγγραφο που μοιράστηκε με άλλα μέλη της ΕΕ αυτή την εβδομάδα ότι το μπλοκ "πρέπει να ακούσει, να ενισχύσει τη δέσμευση και να δείξει προθυμία να ανταποκριθεί στις εύλογες ανησυχίες" των εμπορικών εταίρων του .
Η εφημερίδα, την οποία επικαλείται το Reuters, έχει σχεδιαστεί για να επηρεάσει τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα αναλάβει καθήκοντα ως εκτελεστικό μέλος του μπλοκ μετά τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιούνιο.

Ανέφερε ότι η Επιτροπή θα πρέπει να θεσπίσει μέτρα στήριξης για να βοηθήσει τους εμπορικούς εταίρους να αυξήσουν τα πρότυπα παραγωγής για να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις της ΕΕ. Η ΕΕ πρέπει να επενδύσει στην προώθηση της βιωσιμότητας στις χώρες με τις οποίες συναλλάσσεται, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης μικρών εταιρειών.
Θα πρέπει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στον αντίκτυπο της μελλοντικής νομοθεσίας στους εμπορικούς εταίρους και να επιδιώξει να εργαστεί για την επίτευξη κοινών προτύπων με άλλους φορείς, όπως στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, αναφέρεται στο έγγραφο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης