Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,51% για τον S&P και 0,58% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,51% για τον S&P και 0,58% για τον Nasdaq

75 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές προσπάθησαν να στραφούν μετά από συνεχόμενες ήττες στη αγορά.


Ο Dow Jones υποχώρησε 75 μονάδες, ή 0,2% στις 38.661 μονάδες
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,51% στις 5.104 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,34% στις 660,77 μονάδες
Ο Nasdaq κέρδισε 0,58% στις 16.031 μονάδες.

Οι επενδυτές προσπάθησαν να ωθήσουν την αγορά ψηλότερα αφού οι τρεις κύριοι δείκτες σημείωσαν πτώση δύο συνεχόμενων ημερών. Αλλά τα κέρδη διατηρήθηκαν υπό έλεγχο καθώς η Apple έπεσε στο κόκκινο για άλλη μια φορά και οι ανησυχίες επανήλθαν γύρω από την προβληματική περιφερειακή τράπεζα New York Community Bancorp

Ενώ ο Nasdaq είχε καλύτερη απόδοση την Τετάρτη, ορισμένα σημαντικά ονόματα της τεχνολογίας έμειναν έξω από το ράλι. Η Apple υποχώρησε για έκτη συνεχόμενη ημέρα διαπραγμάτευσης ενώ η Nvidia κέρδισε περισσότερο από 3%. Alphabet και Tesla διαπραγματεύθηκαν χαμηλότερα στη συνεδρίαση.

Οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών διέγραψαν τις προηγούμενες απώλειες μετά την ανακοίνωση της New York Community Bancorp για αύξηση κεφαλαίου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Οι μετοχές της περιφερειακής τράπεζας σημείωσαν άνοδο περίπου 4% μετά την πτώση άνω του 40% νωρίτερα στη συνεδρίαση. Οι συναλλαγές στη μετοχή σταμάτησαν αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το ETF SPDR S&P Regional Banking (KRE) διαπραγματεύτηκε υψηλότερα παρά τη διολίσθηση άνω του 2% νωρίτερα στη συνεδρίαση.

Οι traders παρακολουθούν την πρώτη από τις δύο ακροάσεις στον Capitol Hill από τον πρόεδρο της Federal Reserve Jerome Powell αυτή την εβδομάδα, ο οποίος δήλωσε την Τετάρτη ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκια φέτος. Ωστόσο, ο επικεφαλής της Fed είπε ότι η τράπεζα δεν είναι άμεσα έτοιμη να μειώσει το κόστος δανεισμού χρημάτων.
«Πιστεύουμε ότι το επιτόκιο πολιτικής μας είναι πιθανό να βρίσκεται στο αποκορύφωμά του για αυτόν τον κύκλο σύσφιξης», είπε ο Powell. «Εάν η οικονομία εξελιχθεί ευρέως όπως αναμένεται, πιθανότατα θα είναι σκόπιμο να αρχίσουμε να επιβάλλουμε περιορισμό πολιτικής κάποια στιγμή φέτος».

Ο Powell σημείωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα ήθελε να δει περισσότερα στοιχεία όταν ερωτηθεί από την Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής την Τετάρτη. Έχει επίσης προγραμματιστεί να εμφανιστεί ενώπιον της Τραπεζικής Επιτροπής της Γερουσίας την Πέμπτη.

Οι επενδυτές εξακολουθούν να βρίσκονται σε «κατάσταση αναμονής» μετά τις δηλώσεις του Powell , δήλωσε ο David Russell,, παγκόσμιος επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην διαδικτυακή επενδυτική πλατφόρμα TradeStation. Ωστόσο, είπε ότι εξακολουθεί να υπάρχει ευρεία συναίνεση σχετικά με τη μελλοντική πορεία της νομισματικής πολιτικής, με τα υψηλότερα ποσοστά «να γίνονται λιγότερο επικίνδυνα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης