Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1% για τον S&P και 1,6% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 1% για τον S&P και 1,6% για τον Nasdaq

404 μονάδες έχασε ο Dow

 

Υποχώρηση στη Wall Street την Τρίτη, καθώς η απότομη πτώση σε μεγάλα ονόματα τεχνολογίας όπως η Apple παρέσυραν την ευρύτερη αγορά περισσότερο από τα υψηλά ρεκόρ που επιτεύχθηκαν πρόσφατα.


Ο Dow Jones έχασε 404 μονάδες ή 1,04% στις 38.585 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 1,02% στις 5.078 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,7% στις 658,51 μονάδες
Ο Nasdaq υποχώρησε κατά 1,65% στις 15.939 μονάδες.

Η Apple υποχώρησε σχεδόν 3% μετά από μια έκθεση της Counterpoint Research που διαπίστωσε ότι οι πωλήσεις iPhone σημείωσαν βουτιά στην Κίνα τις πρώτες έξι εβδομάδες του 2024.

Αρκετές άλλες μετοχές τεχνολογίας συμπεριλαμβανομένης των Tesla, Netflix και Microsoft έχασαν πάνω από 3%. Ο δείκτης της πληροφορικής του S&P 500 οδήγησε τον ευρύ δείκτη σε πτώση με πτώση 2,5%.

Η AMD υποχώρησε 1,5% αφού το Bloomberg News ανέφερε ότι ο κατασκευαστής τσιπ αντιμετώπισε ένα ρυθμιστικό πρόβλημα που θα τον εμποδίσει να πουλήσει ένα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα. Η GitLab υποχώρησε περισσότερο από 20% αφού η εταιρεία λογισμικού δημοσίευσε αδύναμη πρόβλεψη για ολόκληρο το έτος.

«Όσο ψηλώνουν, τόσο πιο δύσκολα πέφτουν», δήλωσε ο Scott Ladner, CIO της Horizon Investments, σχετικά με τις ταλαιπωρημένες μετοχές τεχνολογίας.

Πέρα από την τεχνολογία, η Target σημείωσε άλμα άνω του 11% αφού τα κέρδη του τριμήνου ήταν ισχυρότερα από ό,τι είχε προβλέψει η Wall Street. Η AeroVironment σημείωσε ράλι περισσότερο από 28% μετά από μια καλύτερη από την αναμενόμενη τριμηνιαία έκθεση και προοπτική της αμυντικής εταιρείας.

Οι κινήσεις της Τρίτης έρχονται καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν το πρόσφατο ράλι της αγοράς στα υψηλά όλων των εποχών, το οποίο έχει τροφοδοτηθεί από την αισιοδοξία γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη. Παρά τις ενδοημερήσιες απώλειες, οι τρεις κύριοι δείκτες είναι σταθερά υψηλότεροι από το έτος μέχρι σήμερα.

Το Bitcoin ήταν το τελευταίο περιουσιακό στοιχείο που σημείωσε ρεκόρ, σημειώνοντας υψηλό όλων των εποχών την Τρίτη. Ωστόσο, το ψηφιακό νόμισμα κινήθηκε γρήγορα στο κόκκινο αφού έσπασε το υψηλό για πρώτη φορά σε δύο χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης