Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,12% για τον S&P, 1% για τον energy sector και 0,41% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 0,12% για τον S&P, 1% για τον energy sector και 0,41% για τον Nasdaq

96 μονάδες έχασε ο Dow

 

Απώλειες στη Wall Street την Δευτέρα παρά το ράλι μιας ομάδας μετοχών τεχνολογίας που συνδέονται με την έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης.


Ο Dow Jones έχασε 96 μονάδες, ή 0,25% στις 38.990 μονάδες
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,12% στις 5.130 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,09% στις 653,63 μονάδες
Ο Nasdaq διολίσθησε 0,41% στις 16.207 μονάδες.

Και οι δύο επέστρεψαν στα χαρτογραφημένα νερά αφού σημείωσαν νέο ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα.
Η αγορά ενισχύθηκε στις απογευματινές συναλλαγές καθώς η Nvidia , η μετοχή της τεχνητής νοημοσύνης που παρακολουθείται στενά, αυξήθηκε περισσότερο από 5%. Η Super Micro εκτινάχθηκε περισσότερο από 21% μετά την ανακοίνωση του S&P Dow Jones Indices ότι θα ενταχθεί στον S&P 500 αργότερα αυτόν τον μήνα.
Μετοχές εστιασμένες στο bitcoin συμπεριλαμβανομένης της Microstrategy και το Coinbase σημείωσαν κέρδη καθώς το κρυπτονόμισμα πλησίαζε το υψηλό όλων των εποχών του 2021. Αυτό προσέφερε περαιτέρω στοιχεία για την ανάληψη κινδύνου στη Wall Street στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Η Apple υποχώρησε σχεδόν 2,5% μετά την επιβολή προστίμου αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ύψους σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Tesla σημείωσε πτώση σχεδόν 7% μετά την ανακοίνωση περισσότερων εκπτώσεων και κινήτρων στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.
Εκτός τεχνολογίας, η Ford κέρδισε σχεδόν 3% λόγω ισχυρών δεδομένων πωλήσεων.

Η JetBlue σημείωσε άνοδο άνω του 3%, ενώ η Spirit Airlines υποχώρησε περισσότερο από 10%.

Οι μετοχές έχουν ανέβει υψηλότερα — τροφοδοτημένες από τον ενθουσιασμό γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη — τις τελευταίες αρκετές εβδομάδες. Ο Nasdaq σημείωσε υψηλό επίπεδο όλων των εποχών την Παρασκευή, σπάζοντας ένα ρεκόρ του 2021 και έγινε ο τελευταίος από τους σημαντικότερους χρηματιστηριακούς δείκτες που έφτασε σε ρεκόρ κλεισίματος φέτος.
Αυτή την εβδομάδα, οι traders θα αναζητήσουν στοιχεία σχετικά με τη μελλοντική κατεύθυνση των επιτοκίων από τον πρόεδρο της Federal Reserve Jerome Powell. Ο ηγέτης της κεντρικής τράπεζας αναμένεται να παραδώσει ενημερώσεις για τη νομισματική πολιτική στη Βουλή των Αντιπροσώπων την Τετάρτη και στη Γερουσία την Πέμπτη.

Η Έρευνα Απασχόλησης της ADP και τα στοιχεία ανοίγματος θέσεων εργασίας τον Ιανουάριο θα δημοσιευτούν την Τετάρτη, παρέχοντας περαιτέρω πληροφορίες για την αγορά εργασίας. Τα στοιχεία μισθοδοσίας μεταποιητικών και μη γεωργικών προϊόντων για τον Φεβρουάριο αναμένονται την Παρασκευή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης