Η Scottish Renewables ζητάει από το Ην. Βασίλειο μεγιστοποίηση υπεράκτιων αιολικών έργων

Η Scottish Renewables ζητάει από το Ην. Βασίλειο μεγιστοποίηση υπεράκτιων αιολικών έργων

Η AR6 πρέπει να ξεκλειδώσει τον αγωγό ανοικτής θάλασσας της Σκωτίας (renews)

Η Scottish Renewables καλεί την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να διασφαλίσει ότι η επερχόμενη δημοπρασία Contracts for Difference (CfD) μεγιστοποιεί τα έργα για να εξασφαλίσει υποστήριξη.

 

Ακόμη ζητάει να ξεκλειδώσει τον αγωγό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) της Σκωτίας, εν όψει της χρηματοδότησης για την επερχόμενη CfD.

Συγκεκριμένα μέσω επιστολής της προς την βουλευτή Claire Coutinho (Υπουργός Εξωτερικών για την Ενεργειακή Ασφάλεια και το Net-Zero), η Scottish Renewables προέτρεψε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να μεγιστοποιήσει τον αριθμό των υπεράκτιων αιολικών έργων που μπορούν να κερδίσουν συμβάσεις μέσω του φετινού γύρου κατανομής CfD.

Μετά την αποτυχία της περσινής CfD να προσελκύσει προσφορές από υπεράκτιους κατασκευαστές αιολικής ενέργειας, η βιομηχανία ΑΠΕ αναμένει ότι τουλάχιστον 10 GW υπεράκτιων αιολικών έργων πρέπει να είναι επιτυχή στην AR6 (6η Έκθεση Αξιολόγησης της Διακυβερνητικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή)για να παραμείνει το Ηνωμένο Βασίλειο σε τροχιά για τον στόχο του 2030.

Η Σκωτία είναι έτοιμη να τροφοδοτήσει τις μελλοντικές ενεργειακές ανάγκες του Ηνωμένου Βασιλείου και να τονώσει την οικονομία με έναν «παγκοσμίως κορυφαίο» αγωγό υπεράκτιων αιολικών έργων, συμπεριλαμβανομένου του κύκλου μίσθωσης ScotWind 30 GW και του γύρου μίσθωσης Innovation and Targeted Oil & Gas (INTOG) 5GW.

 

Αιτήματα της Scottish Renewables προς την κυβέρνηση του Ην. Βασιλείου

Για να αξιοποιήσει το δυναμικό όλων των τεχνολογιών ΑΠΕ, η Scottish Renewables συνιστά στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να ορίσει έναν προϋπολογισμό δημοπρασίας AR6 που μεγιστοποιεί την ισχύ που αποκτάται σε όλες τις τεχνολογίες και προσαρμόζει τις τιμές αναφοράς και τους συντελεστές φορτίου για όλες τις τεχνολογίες.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι ακριβείς τιμές αναφοράς και οι συντελεστές φορτίου είναι κρίσιμες για τη μεγιστοποίηση της χωρητικότητας που μπορεί να αποκτήσει ο προϋπολογισμός της δημοπρασίας.

Συμβουλεύει επίσης την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να εισαγάγει έναν περιφραγμένο προϋπολογισμό για πλωτούς υπεράκτιους ανέμους και να αυξήσει τον περιφραγμένο προϋπολογισμό για έργα παλιρροϊκών ροών.

 

Η Scottish Renewables θέλει νέες συνεργασίες με Ην. Βασίλειο και Σκωτία

Η Claire Mack (Διευθύνουσα Σύμβουλος της Scottish Renewables), δήλωσε: «Με το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμένει μία από τις πιο εξαρτώμενες από το φυσικό αέριο οικονομίες στην Ευρώπη, η χαμηλή απόδοση στην AR6 θα αφήσει τους καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου λιγότερο ενεργειακά ασφαλείς και περισσότερο εκτεθειμένους σε υψηλές, ασταθείς τιμές φυσικού αερίου.

Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να παράσχει έναν προϋπολογισμό για την AR6 που ευθυγραμμίζεται με τις φιλοδοξίες της Σκωτίας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μεγιστοποιεί τον αριθμό των έργων σε όλες τις τεχνολογίες που είναι επιτυχείς στο να κερδίζουν συμβόλαια.

Η Scottish Renewables ανυπομονεί να συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τις κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σκωτίας για να προωθήσει τη συνεργασία που θα επιτύχει τους τολμηρούς στόχους μας για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές και θα προσφέρει φθηνότερη, καθαρότερη ενέργεια για τους καταναλωτές».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης