Τι περιλαμβάνει η τελική συμφωνία ΔΕΗ - INTRAKAT

Τι περιλαμβάνει η τελική συμφωνία ΔΕΗ - INTRAKAT
Στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες 6 έργα ΑΠΕ εν λειτουργία και υπό ανάπτυξη - Στόχος της συνεργασίας είναι η από κοινού ανάπτυξη σχετικού χαρτοφυλακίου συνολικής ισχύος έως 2,7 GW

Η INTRAKAT σε συνέχεια της από 20/12/2023 σχετικής ανακοίνωσής της, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με τους Κανονισμούς (ΕΕ) 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου & Συμβουλίου και του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ότι στο πλαίσιο της από 19/12/2023 δεσμευτικής Συμφωνίας-Πλαισίου Συνεργασίας που συνήφθη μεταξύ της INTRAKAT και της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ, υπεγράφησαν χθες 29/02/2024 οι οριστικές εκτελεστικές συμφωνίες αυτής, ήτοι οι οριστικές Συμβάσεις Αγοραπωλησίας (SPA) και οι λοιπές συνοδευτικές συμβάσεις, σύμφωνα με τις οποίες:

1. η INTRAKAT μεταβίβασε στην εταιρεία ΔΕΗ Ανανεώσιμες 6 έργα ΑΠΕ εν λειτουργία και υπό ανάπτυξη, συνολικής ισχύος περίπου 164 MW. Πρόκειται για το εν λειτουργία αιολικό πάρκο «Φραγκάκι» ισχύος 15 MW, το εν αναμονή λειτουργίας αιολικό πάρκο «Καστρί» ισχύος 5 MW και τα έργα «Ζυγουρολίβαδο», «Τιμένιο», «Κακοδιάβατο» και «Κάρκαρος», αθροιστικής ισχύος 144 MW, που βρίσκονται σήμερα σε φάση υλοποίησης και

2. η εταιρεία ΔΕΗ Ανανεώσιμες εισέρχεται ως μέτοχος κατά ποσοστό 49% σε εταιρείες συμμετοχών (holding companies) του Ομίλου Intrakat στις οποίες ανήκει χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ υπό ανάπτυξη, συνολικής ισχύος περίπου 1,6 GW.

Σημειώνεται ότι η συναλλαγή για το ποσοστό συμμετοχής της ΔΕΗ Ανανεώσιμες αντιστοιχεί σε Αξία Επιχείρησης (Enterprise Value) που ανέρχεται σε €100 εκατ.

Στόχος της συνεργασίας είναι η από κοινού ανάπτυξη χαρτοφυλακίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) συνολικής ισχύος έως 2,7 GW.

Η συγκεκριμένη συμφωνία επιταχύνει τον σχεδιασμό της INTRAKAT για την ανάπτυξη ΑΠΕ στην Ελλάδα, ενισχύει τον ενεργειακό της τομέα, ο οποίος βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής της, και ταυτόχρονα συμβάλλει καταλυτικά στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης