Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

15ετής συμφωνία Iberdrola - O2 Telefónica για 8.000 σταθμούς κινητής τηλεφωνίας

15ετής συμφωνία Iberdrola - O2 Telefónica για 8.000 σταθμούς κινητής τηλεφωνίας

Θα παρέχεται πράσινη ηλεκτρική ενέργεια από το 2025

Η Iberdrola Deutschland και η O2 Telefónica υπέγραψαν μακροπρόθεσμη συμφωνία αγοράς ενέργειας (PPA) που καλύπτει ενέργεια από το αιολικό πάρκο Baltic Eagle ισχύος 476 MW στη γερμανική Βόρεια Θάλασσα.


Η πράσινη ηλεκτρική ενέργεια θα παρέχεται από το 2025
από την τοποθεσία βόρεια του νησιού Rügen. Η συμφωνία προβλέπει την παροχή 3.000 γιγαβατώρων (GWh) ανανεώσιμης ενέργειας στην O2 Telefónica για 15 χρόνια, επιτρέποντάς της να προμηθεύει περισσότερους από 8.000 από τους σημερινούς 28.000 σταθμούς κινητής τηλεφωνίας της.


«Μαζί με τον μακροχρόνιο πελάτη μας O2 Telefónica, δεσμευόμαστε για ένα μέλλον πιο βιώσιμου και έξυπνου ενεργειακού εφοδιασμού.

Οι εταιρείες με πράσινα προϊόντα και υπηρεσίες διαδραματίζουν όλο και πιο σημαντικό ρόλο στην προώθηση της ενεργειακής μετάβασης. Οι ενεργειακές εταιρικές σχέσεις είναι το κλειδί για την επιτυχή εξάλειψη του άνθρακα.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με την O2 Telefónica», δήλωσε ο Felipe Montero (Διευθύνων Σύμβουλος της Iberdrola Deutschland).


Ο
Markus Rolle (οικονομικός διευθυντής της O2 Telefónica), πρόσθεσε:

«Η συνεργασία με την Iberdrola Deutschland η οποία επεκτάθηκε το περασμένο οικονομικό έτος, υποστηρίζει άμεσα τους εταιρικούς μας στόχους για την προστασία του κλίματος.

Μέσω αυτής της σύμβασης μόνο, εξασφαλίζουμε βιώσιμο τροφοδοτικό από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από τη Γερμανία για περίπου 8.000 τοποθεσίες κινητής τηλεφωνίας και συμβάλλουμε έτσι στην ενεργειακή μετάβαση».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης