Ισπανία: Επιδοτήσεις 1,24 δις. δολ. για την προώθηση της καθαρής τεχνολογίας

Ισπανία: Επιδοτήσεις 1,24 δις. δολ. για την προώθηση της καθαρής τεχνολογίας
Τι αναφέρει το PV Magazine
Η υπουργός οικολογικής μετάβασης της Ισπανίας, Teresa Ribera, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι η κυβέρνηση υπέβαλε σε δημόσια διαβούλευση ένα νέο σύστημα κινήτρων για την ανάπτυξη μιας αλυσίδας εφοδιασμού καθαρής ενεργειακής τεχνολογίας στη χώρα.

Οι αρχές έχουν ήδη δρομολογήσει την πρώτη πρόσκληση για επιδότηση της παραγωγής εξοπλισμού για την ενεργειακή μετάβαση, με τον προϋπολογισμό να φτάνει τα 1,24 δισ. δολάρια (750 εκατ. ευρώ), όπως δήλωσε η Ribera.

«Ας σκεφτούμε ότι δεν αρκεί μόνο να αλλάξουμε το χρώμα των μορίων ή των ηλεκτρονίων- οι βιομηχανίες που έχουν εγκαταλειφθεί, οι υπηρεσίες που έχουν εγκαταλειφθεί, είναι, ακριβώς, η μεγάλη ευκαιρία για την επαναβιομηχανοποίηση και τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής μας υποδομής», τόνισε.

Με τη βοήθεια από τα κονδύλια που παρέχει το Σχέδιο για την Ανάκαμψη, τον Μετασχηματισμό και την Ανθεκτικότητα (PRTR), το πρόγραμμα αναμένεται να στηρίξει την παραγωγή εξοπλισμού και βασικών εξαρτημάτων φωτοβολταϊκών πάνελ, μπαταριών, ανεμογεννητριών, αντλιών θερμότητας και ηλεκτρολυτών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Institute for Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE) θα διαχειριστεί τα συγκεκριμένα κονδύλια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης