Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Νέα συμφωνία ανάμεσα σε TotalEnergies και Sembcorp για το LNG

Νέα συμφωνία ανάμεσα σε TotalEnergies και Sembcorp για το LNG
Η γαλλική εταιρεία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παίκτης υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο
Ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός TotalEnergies υπέγραψε 16ετή συμφωνία για την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Sembcorp Industries της Σιγκαπούρης.

Σύμφωνα με την TotalEnergies, η συμφωνία προβλέπει την παράδοση έως και 0,8 εκατομμυρίων τόνων LNG ετησίως (mtpa), αρχής γενομένης από το 2027.

Η TotalEnergies δήλωσε ότι οι προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου θα προέρχονται από το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιό της.

Η γαλλική εταιρεία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παίκτης υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο με το μερίδιό της στην αγορά να φτάνει περίπου το 12% και με παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο περίπου 50 εκατ. τόνων ετησίως.

Αξίζει να τονιστεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη συμφωνία που υπογράφεται ανάμεσα στους δυο παίκτες, καθώς οι δυο εταιρείες είχαν έρθει σε deal πενταετούς διάρκειας για προμήθεια LNG τον Οκτώβριο του 2022.

Στον δρόμο της πράσινης ανάπτυξης η Σιγκαπούρη

Η Sempcorp ανέφερε σε ξεχωριστή δήλωση ότι αυτή η νέα SPA διαφοροποιεί την υφιστάμενη προμήθεια φυσικού αερίου της Sembcorp από αγωγούς και υγροποιημένες πηγές παγκοσμίως.

«Ως ο κορυφαίος εισαγωγέας φυσικού αερίου της Σιγκαπούρης, η Sembcorp έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει τη Σιγκαπούρη με μια σταθερή και ανθεκτική παροχή ενέργειας κατά τη μετάβασή της προς ένα μέλλον με μηδενικό ισοζύγιο», δήλωσε η εταιρεία.

Το 2021, η Αρχή Ενεργειακής Αγοράς της Σιγκαπούρης διόρισε τη Sembcorp Fuels ως νέο εισαγωγέα υγροποιημένου φυσικού αερίου για τη Σιγκαπούρη, επιτρέποντάς της να εισάγει και να πωλεί επαναεριοποιημένο υγροποιημένο φυσικό αέριο σε πελάτες της αγοράς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης