Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,38% για τον S&P και 0,13% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 0,38% για τον S&P και 0,13% για τον Nasdaq

62 μονάδες έχασε ο Dow

 

Απώλειες στη Wall Street τη Δευτέρα, αφού οι βασικοί δείκτες έφτασαν σε υψηλά ρεκόρ και οι επενδυτές περίμεναν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που αναμένεται να δημοσιοποιηθούν αργότερα αυτή την εβδομάδα.


Ο Dow Jones έχασε 62 μονάδες, ή 0,16% στις 39.069 μονάδες
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,38% στις 5.069 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,32% στις 645,45 μονάδες
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,13% στις 15.976 μονάδες.

Η Amazon εντάχθηκε στο Dow τη Δευτέρα, αντικαθιστώντας την Walgreens Boots Alliance . Οι συμμετοχές του Dow σταθμίζονται σύμφωνα με την τιμή της μετοχής, όχι την κεφαλαιοποίηση της αγοράς. Η προσθήκη του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου θα αυξήσει την έκθεση του δείκτη στο λιανικό εμπόριο τεχνολογίας και καταναλωτών. Οι μετοχές της Amazon υποχώρησαν 0,3%.

Οι αποδόσεις των ομολόγων κινήθηκαν υψηλότερα τη Δευτέρα, προσδίδοντας άλλη μια πτώση στην αγορά μετοχών. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ήταν τελευταία υψηλότερα κατά περίπου 4 μονάδες βάσης στο 4,301%.

Οι μετοχές μπήκανστην τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου με υψηλό ρυθμό, αφού οι κύριοι δείκτες πέτυχαν βασικά ορόσημα και κατέγραψαν κερδοφόρες εβδομάδες με τη βοήθεια των υπερπαραγωγικών κερδών της Nvidia.

Οι επενδυτές παρακολουθούν τώρα εάν η δυναμική της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να διαρκέσει καθώς οι οικονομικοί κίνδυνοι και οι κίνδυνοι πληθωρισμού παραμένουν. Έχοντας αυτό κατά νου, προσβλέπουν επίσης στον μηνιαίο δείκτη τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης, τον ευνοημένο μετρητή πληθωρισμού της Fed που αναμένεται να κυκλοφορήσει την Πέμπτη.
Προς το παρόν, το ράλι που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη φαίνεται βιώσιμο, σύμφωνα με τον Alex McGrath, επικεφαλής επενδύσεων στην NorthEnd Private Wealth.

Το συναίσθημα των επενδυτών προς τις μετοχές έχει αυξηθεί χάρη σε μια καλύτερη από το αναμενόμενο σεζόν κερδών, σύμφωνα με τον επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων της Oppenheimer, John Stoltzfus.

Οι πωλήσεις νέων κατοικιών τον Ιανουάριο ήταν κάτω από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, καθώς τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων παρέμειναν υψηλά. Οι πωλήσεις νέων μονοκατοικιών έφτασαν τις 661.000 τον μήνα, σημειώνοντας αύξηση 1,5%, σύμφωνα με εποχικά προσαρμοσμένους αριθμούς που δημοσίευσαν τη Δευτέρα το Γραφείο Απογραφής και το Τμήμα Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης. Το σύνολο έχασε την εκτίμηση του Dow Jones για 680.000 και 2,4%, αντίστοιχα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης