Ενέργεια

Shell: Μοχλός κερδοφορίας το LNG το δ΄τρίμηνο του 2023

Shell: Μοχλός κερδοφορίας το LNG το δ΄τρίμηνο του 2023
Οι συναλλαγές LNG της Shell ανέρχονται σε 2,4 δισ. δολάρια το τελευταίο τρίμηνο του 2023, λένε διάφορες πηγές

Σχεδόν το 1/3 των κερδών της Shell (από 2,4 δις. δολ.) το τέταρτο τρίμηνο του 2023 προήλθε από την εμπορία υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), καθώς κατέλαβε την ισχυρή ζήτηση ενόψει του χειμώνα, ανέφεραν στο Reuters τρεις πηγές κοντά στην εταιρεία.

Η συγκεκριμένη κερδοφορία υπογραμμίζει τη σημασία του φυσικού αερίου στο χαρτοφυλάκιό του. Η Shell, ο μεγαλύτερος έμπορος πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο, έχει δραστηριότητες LNG παγκοσμίως που της επιτρέπουν να επωφελείται από τις περιφερειακές αλλαγές στη ζήτηση και τις τιμές.

Η ενεργειακή μετάβαση

Η Shell αναμένει ότι η εμπορία πετρελαίου, φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας θα διαδραματίσει βασικό ρόλο καθώς διαπραγματεύεται την ενεργειακή μετάβαση. Οι συναλλαγές μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση των αποδόσεων από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και να προστατεύσουν την εταιρεία από τις διακυμάνσεις στις τιμές των εμπορευμάτων. Η δεσπόζουσα θέση της Shell στην αγορά LNG θα είναι ιδιαίτερα σημαντική μακροπρόθεσμα.

«Η Shell έχει δημιουργήσει κλίμακα για να μπορεί να κυριαρχεί στο εμπόριο LNG μέσω του όγκου του φυσικού αερίου και ενός μεγάλου στόλου δεξαμενόπλοιων», δήλωσε ο Christyan Malek, παγκόσμιος επικεφαλής ενεργειακής στρατηγικής στην J.P. Morgan. «Αυτή η κλίμακα θα επιτρέψει επίσης στη Shell να κυριαρχήσει στις συναλλαγές LNG ακόμη και μέσω της κάμψης των τιμών του φυσικού αερίου». Ο Malek είπε ότι η Shell πιθανότατα θα συνεχίσει να κατέχει δεσπόζουσα θέση στην αγορά LNG.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης