Τελευταία Νέα
Ενέργεια

EIA: Αύξηση κατά 3,5 εκατομμύρια βαρέλια στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Στα 83,7 δολ/brent

EIA: Αύξηση κατά 3,5 εκατομμύρια βαρέλια στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Στα 83,7 δολ/brent

Μείωση αποθεμάτων βενζίνης και αποσταγμάτων

 

Οι τιμές του αργού πετρελαίου κινήθηκαν ελαφρώς υψηλότερα σήμερα, αφού η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανακοίνωσε αύξηση των αποθεμάτων κατά 3,5 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα έως τις 16 Φεβρουαρίου.

Αυτό ακολούθησε μια σημαντική αύξηση των 12 εκατομμυρίων βαρελιών για μια εβδομάδα που σημείωσε επίσης πτώση των αποθεμάτων καυσίμων βενζίνης και μεσαίου αποστάγματος.

Για την εβδομάδα έως τις 16 Φεβρουαρίου, η EIA ανέφερε επίσης μια εκτιμώμενη άντληση αποθεμάτων βενζίνης 300.000 βαρελιών, η οποία σε σύγκριση με μείωση 3,7 εκατομμυρίων βαρελιών την προηγούμενη εβδομάδα.
Η μέση παραγωγή βενζίνης ήταν 9 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως την περασμένη εβδομάδα, σε σύγκριση με 9,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως την προηγούμενη εβδομάδα.

Στα μεσαία αποστάγματα, η ΕΙΑ εκτίμησε την ανάληψη αποθεμάτων 4 εκατομμυρίων βαρελιών για την εβδομάδα έως τις 16 Φεβρουαρίου, σε σύγκριση με την ανάληψη αποθεμάτων 1,9 εκατομμυρίων βαρελιών την προηγούμενη εβδομάδα.
Η μέση παραγωγή αποστάγματος ήταν 4,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως την περασμένη εβδομάδα, σε σύγκριση με 4,1 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως την προηγούμενη εβδομάδα.

Νωρίτερα από τη δημοσίευση της εβδομαδιαίας έκθεσής της η EIA, οι εκτιμήσεις αποθεμάτων του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου για την εβδομάδα έως τις 16 Φεβρουαρίου έδειξαν αύξηση 7,2 εκατομμυρίων βαρελιών αργού πετρελαίου, συν μια μικρή αύξηση σε αποθέματα βενζίνης, κάτω από 500.000 βαρέλια και σημαντική άντληση σε μεσαία αποστάγματα, κοντά στα 3 εκατομμύρια βαρέλια.

Οι τιμές του πετρελαίου, εν τω μεταξύ, βρίσκονται σε άνοδο, κυρίως τροφοδοτούμενες από τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, όπου ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς δεν δείχνει σημάδια προόδου προς την ειρήνη. Παρά την έκθεση του API την Τετάρτη, οι τιμές σημείωσαν άνοδο, για να τερματιστεί η συνεδρίαση υψηλότερα, με το West Texas Intermediate να διαμορφώνεται 1,1% υψηλότερα και το Brent να σημειώνει άνοδο 0,8% για την ημέρα.

Οι ανησυχίες για τη ζήτηση πετρελαίου υπό το πρίσμα των μηνυμάτων από τη Fed ότι δεν θα βιαστεί με τις μειώσεις των επιτοκίων αντιστάθμισαν την ανοδική επίδραση των υποθέσεων στη Μέση Ανατολή και την αντίληψη μιας αυστηρότερης κατάστασης προσφοράς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης