Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,13% για τον S&P και 1,8% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 0,13% για τον S&P και 1,8% για τον energy sector

48 μονάδες έχασε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street για τρίτη συνεχόμενη ημέρα την Τετάρτη, καθώς οι traders προσβλέπουν στην τελευταία τριμηνιαία έκθεση κερδών της Nvidia.


Ο Dow Jones κέρδισε 48 μονάδες 0,13% στις 38.612 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,13% στις 4.981 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,86% στις 655,35 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε σχεδόν 0,32% στις 15.580 μονάδες.

H Nvidia θα δημοσιεύσει τα δημοσιονομικά αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου μετά το κλείσιμο. Οι ανησυχίες σχετικά με την υψηλή αποτίμηση της Nvidia έχουν ενισχυθεί μέχρι την ανακοίνωση, καθώς οι μετοχές του κατασκευαστή chip έχουν αυξηθεί κατά περίπου 230% τον περασμένο χρόνο. Η μετοχή υποχώρησε περισσότερο από 3,5% την Τετάρτη.

«Μπορεί η Nvidia να συγκρατήσει μια αγορά που χρειάζεται έναν βασικό καταλύτη;» Ο επικεφαλής παγκόσμιος στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial, Quincy Krosby, ρώτησε, σημειώνοντας ότι οι προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων έχουν πρόσφατα «απομακρυνθεί από την αγορά». Αυτό άφησε τις μετοχές χωρίς σαφή καταλύτη, αφήνοντας τα κέρδη και την καθοδήγηση ως τον επόμενο καλύτερο καταλύτη για συνεχή ανάπτυξη των μετοχών, είπε ο Krosby.
«Η αγορά είναι πιο απαιτητική και ολοένα πιο αδηφάγος», είπε ο Krosby.

Η Palo Alto Networks υποχώρησε περισσότερο από 27% αφού η εταιρεία κυβερνοασφάλειας μείωσε την πρόβλεψη εσόδων της για ολόκληρο το έτος. Η SolarEdge Technologies έχασε περίπου 12%, σημειώνοντας πτώση λόγω ασθενούς πρόβλέψης για το πρώτο τρίμηνο.

Τα πρακτικά που κυκλοφόρησαν την Τετάρτη από τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας τον Ιανουάριο - η οποία προέκυψε μετά από πιο καυτά από τα αναμενόμενα οικονομικά στοιχεία την προηγούμενη εβδομάδα - έδειξαν ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν βιάζονται να μειώσουν τα επιτόκια. Οι αξιωματούχοι της Fed αποφάσισαν να αφήσουν αμετάβλητο το βασικό τους επιτόκιο δανεισμού κατά τη διάρκεια της νύχτας και ανέφεραν επίσης ότι δεν θα πραγματοποιηθούν μειώσεις επιτοκίων έως ότου η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς έχει «μεγαλύτερη εμπιστοσύνη» ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνεται.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης