Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,6% για τον S&P και 0,9% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 0,6% για τον S&P και 0,9% για τον Nasdaq

63 μονάδες έχασε ο Dow

 

Υποχώρηση στη Wall Street την Τρίτη καθώς η Nvidia οδήγησε σε μια ευρύτερη πτώση της τεχνολογίας εν όψει της ανακοίνωσης  αποτελεσμάτων  του κατασκευαστή chip.

Ο Dow Jones υποχώρησε 63 μονάδες ή περίπου 0,17% στις 38.564 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,6% στις 4.975 μονάδες.

Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,95% στις 643,42 μονάδες. 

Ο Nasdaq έχασε 0,92% στις 15.630 μονάδες.

 Η Nvidia  η οποία πρόκειται να ανακοινώσει αποτελέσματα  την Τετάρτη μετά το κλείσιμο της αγοράς, υποχώρησε 4,6%. Αν και η Nvidia αναμένεται να δημοσιεύσει εντυπωσιακά αποτελέσματα, οι επενδυτές έχουν εκφράσει ανησυχίες για την υψηλή αποτίμησή της. Οι μετοχές της Amazon υποχώρησαν 1,7%, ενώ της Microsoft και  της Meta έχασαν περίπου 0,9%.

 «Με την τεχνολογία τώρα να διαπραγματεύεται κοντά στις 30 φορές τις μελλοντικές εκτιμήσεις, αυτό φαίνεται να είναι ένα ανώτατο όριο για τον τεχνολογικό τομέα. Κάνει αρκετά δύσκολο για επιπλέον πολλαπλή επέκταση PE», δήλωσε ο Sam Stovall, επικεφαλής στρατηγικός επενδύσεων στην CFRA Research. «Αυτό που πρέπει να περιμένουν οι επενδυτές είναι τα κέρδη να έρθουν καλύτερα από το αναμενόμενο, ώστε οι εκτιμήσεις για το 2024 και το 2025 να καταλήξουν να βελτιωθούν».

 Μέχρι στιγμής φέτος, ο κλάδος της τεχνολογίας έχει προσθέσει 5,2%, καθιστώντας τον τον τρίτο υψηλότερο κερδισμένο στην ευρύτερη αγορά, χάνοντας από τις υπηρεσίες επικοινωνίας και την υγειονομική περίθαλψη. Η Nvidia συνέχισε την υπερπαραγωγή των κερδών της, προσθέτοντας πάνω από 37% μέχρι στιγμής φέτος, ενώ στο «Magnificent 7» Meta και Amazon έχουν κερδίσει περίπου 32% και 9%, αντίστοιχα.

Χρηματοοικονομικές μετοχές ενισχύθηκαν την Τρίτη μετά από μια ανακοίνωση ότι η Capital One Financial συμφώνησε να αγοράσει την Discover Financial Services σε μια συμφωνία συνολικής αξίας 35,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία αναμένεται να κλείσει στα τέλη του 2024 ή στις αρχές του 2025. Η Capital One κέρδισε λιγότερο από 1% μετά την ανακοίνωση, ενώ το Discover εκτινάχθηκε περισσότερο από 12,5%.

Η Walmart ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει τον κατασκευαστή τηλεοράσεων Vizio για 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια ή 11,50 δολάρια ανά μετοχή, οδηγώντας τις μετοχές της Vizio υψηλότερα κατά περίπου 16%. Οι μετοχές της Walmart κέρδισαν περισσότερο από 3,5% αφού ο μεγάλος λιανοπωλητής ξεπέρασε επίσης τις προσδοκίες τριμηνιαίων κερδών και εσόδων, που τροφοδοτήθηκαν από τη διψήφια αύξηση των παγκόσμιων πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου της εταιρείας.

 Οι κινήσεις ακολουθούν μια εβδομάδα απωλειών στη Wall Street, αφού τα οικονομικά στοιχεία προκάλεσαν ανησυχίες ότι η Federal Reserve ενδέχεται να μην αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια το συντομότερο, ή τόσο πολύ, όσο περίμεναν οι συμμετέχοντες στην αγορά φέτος.

Η Τρίτη ξεκίνησε μια μικρότερη  εβδομάδα συναλλαγών αφότου οι αγορές των ΗΠΑ ήταν κλειστές  τη Δευτέρα, για τον εορτασμό των γενεθλίων του George Washington.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης