Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε σχολείο στην Ουκρανία (pveurope)

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε σχολείο στην Ουκρανία (pveurope)

Από τις 19/2/2024 τα παιδιά έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση ακόμη και σε περίπτωση διακοπής ρεύματος

Ένα σχολείο στην Ουκρανία, το Bucha Lyceum No. 3, έλαβε ένα φωτοβολταϊκό σύστημα με αποθήκευση ενέργειας για την εξασφάλιση αδιάλειπτης φοίτησης για τα παιδιά ακόμη και κατά τη διάρκεια διακοπής ρεύματος και για εξοικονόμηση χρημάτων, όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα pveurope.eu.

Σχεδόν 2 χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου, η μικρή πόλη Bucha συνεχίζει να αναρρώνει… από τα φρικιαστικά γεγονότα, φωτογραφίες των οποίων έχουν κάνει τον γύρο του πλανήτη.

Το Λύκειο Bucha No. 3 στη Vokzalna το οποίο επίσης βρισκόταν υπό κατάληψη, έλαβε την ευκαιρία να γίνει ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα που θα ενσωματώνει πλέον πολλές αρχές βιώσιμης ανάπτυξης.

Από τις 19/2/2024, τα παιδιά έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, ακόμη και σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Το ίδιο το σχολείο θα μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα και να δώσει το παράδειγμα  πώς να είναι βιώσιμο και συνειδητό.

 

Υβριδικός ηλιακός σταθμός που παρέχεται από την Menlo Electric

Η Menlo Electric παρείχε τον εξοπλισμό για αυτόν τον υβριδικό ηλιακό σταθμό, συμπεριλαμβανομένων των πάνελ, των μετατροπέων και της αποθήκευσης ενέργειας.

Η εγκατάσταση 47 ηλιακών συλλεκτών, ικανών να παράγουν ισχύ 20 kW, παράλληλα με ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας 40 kWh, θα εξασφαλίσει την ενεργειακή τροφοδοσία του σχολείου κατά τις διακοπές και θα μειώσει σημαντικά το ενεργειακό του κόστος, εξοικονομώντας περίπου 2100 ευρώ ετησίως.

Αυτή η εγκατάσταση όχι μόνο παρέχει μια αξιόπιστη πηγή ενέργειας, αλλά ενσωματώνει επίσης ένα εκπαιδευτικό στοιχείο για τη βιώσιμη διαβίωση, διασφαλίζοντας ότι οι μελλοντικοί ηγέτες της Ουκρανίας είναι εξοπλισμένοι με τη γνώση και τα εργαλεία για να προωθήσουν ένα πιο πράσινο μέλλον.

Ο Oleksandr Piskun (Γενικός Διευθυντής της Menlo Electric στην Ουκρανία), παρατήρησε:

«Στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΚΕ “Energy to Power Your Future”, είμαστε περήφανοι που προμηθεύουμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για έναν ηλιακό σταθμό στο Bucha Lyceum No.3 μαζί με κατασκευαστές Jinko Solar και Deye, φέρνοντας αξιόπιστες ενεργειακές λύσεις σε εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλη την Ουκρανία.

Είναι το 4ο έργο μας με τον Energy Act για την Ουκρανία και είμαστε στην ευχάριστη θέση να εξασφαλίσουμε αδιάλειπτη πρόσβαση στην εκπαίδευση και να καλλιεργήσουμε μια κουλτούρα περιβαλλοντικής συνείδησης στις μελλοντικές γενιές».

Εγκατάσταση του Φ/Β συστήματος 20 kW, το οποίο συμπληρώνεται από σύστημα αποθήκευσης μπαταρίας 40 kWh.


Η Yuliana Onishchuk (Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Energy Act for Ukraine Foundation), τόνισε:

«Αυτό το έργο δεν αφορά μόνο την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών. Πρόκειται για τη δημιουργία των θεμελίων για ένα μέλλον όπου οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η εκπαίδευση πάνε χέρι-χέρι, αποδεικνύοντας ότι ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές, η δημιουργία θριαμβεύει έναντι της καταστροφής. Ο ηλιακός σταθμός Bucha Lyceum No. 3 είναι μια απόδειξη του τι μπορεί να επιτευχθεί όταν κοινότητες, επιχειρήσεις και έθνη ενωθούν για έναν κοινό σκοπό: έναν πιο πράσινο, πιο βιώσιμο κόσμο».


Η Walburga Hemetsberger (Διευθύνουσα Σύμβουλος της SolarPower Europe), δήλωσε:
«Η ολοκλήρωση του σχολικού μας έργου Bucha με το Energy Act for Ukraine Foundation είναι μια στιγμή για να γιορτάσουμε. Με την καμπάνια μας “Solar Supports Ukraine”, είμαστε περήφανοι που διαδραματίζουμε έναν μικρό ρόλο διασφαλίζοντας ότι σχολεία όπως το Bucha Lyceum No.3 μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά και τα παιδιά να εξακολουθούν να λαμβάνουν εκπαίδευση. Κάθε δωρεά μετράει για να κρατήσει τα φώτα αναμμένα στην Ουκρανία».

Το έργο συντονίστηκε από το Energy Act for Ukraine Foundation, με συνεισφορές από εταίρους όπως οι SolarPower Europe, Menlo Electric, Deye, ABO Wind και Akuo. (hcn)

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης