Χρηματιστήριο & Αγορές

Intrakat: Τρία νέα funds στο μετοχικό κεφάλαιο

Intrakat: Τρία νέα funds στο μετοχικό κεφάλαιο
O επόμενος στόχος για την Intrakat θα είναι η ένταξη στον δείκτη FTSE 25 του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Ιδιαίτερα θετική ήταν η εβδομάδα που πέρασε για τη μετοχή της Intrakat. Στις 13/2/24 τρία ξένα funds, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα, μπήκαν στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. Εν συνεχεία, ανακοινώθηκε η ένταξη της εταιρείας στους διεθνείς δείκτες αξιολόγησης MSCI και FTSE Russel.

Στον μεν πρώτο δείκτη, η Intrakat μπήκε για πρώτη φορά στην κατηγορία Small Cap, ενώ στον δεύτερο ανακοίνωσαν αναβάθμισή της στην κατηγορία Mid Cap.  Σύμφωνα επίσης με αναλυτές, ο επόμενος στόχος για την Intrakat θα είναι η ένταξη στον δείκτη FTSE 25 του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Οι εξελίξεις αυτές, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, αποδεικνύουν την ισχυρή στήριξη της επενδυτικής κοινότητας στις προοπτικές του Ομίλου, υπό τη διοίκηση του Αλέξανδρου Εξάρχου. Ενάμιση χρόνο μετά την εξαγορά της πλειοψηφίας των μετοχών από  τους  Αλέξανδρο Εξάρχου, Δημήτρη Μπάκο και Γιάννη Καϋμενάκη, ο Όμιλος Intrakat σημειώνει υψηλό ιστορικό ανεκτέλεστου έργων, ύψους άνω των 5 δισ. ευρώ, ενώ η μετοχή έχει καταγράψει ράλι με την κεφαλαιοποίηση του ομίλου να ξεπερνά σήμερα τα 800 εκατ. ευρώ (όταν το 2022 ήταν 234 εκ.), και κέρδη 190% στο 12μηνο και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης ιδιαίτερα ισχυρές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης