Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

ΗΠΑ: Η EBRD δίνει πάνω από 35 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του υδροηλεκτρικού σταθμού της Georgia

ΗΠΑ: Η EBRD δίνει πάνω από 35 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του υδροηλεκτρικού σταθμού της Georgia

Η τράπεζα συμμετέχει στην αποκατάστασή του από το 1998

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) χορηγεί κρατικό δάνειο 28 εκατομμυρίων ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και την αποκατάσταση του υδροηλεκτρικού σταθμού στον ποταμό Ενγκούρι της Georgia.

Η χρηματοδότηση που επεκτείνεται στην εταιρεία λειτουργίας του εργοστασίου, Engurhesi, θα συμπληρωθεί με επιχορήγηση 7,05 εκατ. ευρώ από την ΕΕ.


Πού θα πάνε τα λεφτά

Αυτό το πακέτο χρηματοδότησης θα χρηματοδοτήσει μακροπρόθεσμα έργα δομικής ευστάθειας του φράγματος Ενγκούρι, επισκευές στην υπόγεια σήραγγα και στο στόμιο για να διασφαλιστεί ένα πιο αξιόπιστο σύστημα παραγωγής ενέργειας και δικτύου.

Επιπλέον, η επένδυση θα μειώσει τις διαρροές νερού στη σήραγγα και θα επιτρέψει την πρόσθετη παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας.

Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν επίσης για την κατασκευή ζωτικής σημασίας υποδομής, όπως δρόμους για την παρακολούθηση του φράγματος, τη βελτίωση της ασφάλειας και αξιοπιστίας του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας και την παραγωγή ενέργειας, καθώς και για τη δημιουργία ιχθυόδρομου κατάντη του φράγματος Enguri.

 

Σχετικά με τον υδροηλεκτρικό σταθμό Ενγκούρι  

Χτισμένος τη δεκαετία του 1970, αποτελεί ένα ενεργειακό συγκρότημα που περιλαμβάνει τον υδροηλεκτρικό σταθμό Enguri και τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς Vardnili, καλύπτει περίπου το 30% των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας και είναι το κλειδί για την ενεργειακή υποδομή της χώρας, παρέχοντας σταθερή παροχή ενέργειας και τονώνοντας την οικονομική ανάπτυξη.

Η EBRD συμμετέχει στην αποκατάσταση του υδροηλεκτρικού σταθμού Ενγκούρι από το 1998, συμβάλλοντας στη μείωση της εξάρτησης από εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας, στη βελτίωση της ενεργειακής ασφάλειας και στη στήριξη της δέσμευσης της χώρας για ένα πιο πράσινο και πιο βιώσιμο μέλλον.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης