Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η Prysmian θα κατασκευάσει υπεράκτια έργα 5 δισ. ευρώ στην Γερμανία

Η Prysmian θα κατασκευάσει υπεράκτια έργα 5 δισ. ευρώ στην Γερμανία

Αποτελούν μέρος του σχεδίου της χώρας για εγκατάσταση 70 GW τέτοιου είδους ενέργειας έως το 2045 (offshorewind.biz)

Η Prysmian (πολυεθνική εταιρεία με έδρα το Μιλάνο που ειδικεύεται στην παραγωγή ηλεκτρικών καλωδίων για χρήση στους τομείς της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών και για οπτικές ίνες), ολοκλήρωσε 3 συμβάσεις συνολικής αξίας περίπου 5 δισεκατομμυρίων ευρώ με τον διαχειριστή συστήματος μεταφοράς (TSO) Amprion για τα συστήματα σύνδεσης υπεράκτιου δικτύου (BalWin1 και BalWin2) και το έργο υπόγειων καλωδίων DC34 στην Γερμανία, όπως αποκαλύπτει το offshorewind.biz.

Σύμφωνα με την Prysmian, πρόκειται για το μεγαλύτερο σε αξία και σε χιλιόμετρα καλώδιο που έχει δοθεί ποτέ στην εταιρεία.

Η σύμβαση περιλαμβάνει συνολικά περίπου 4.400 km καλωδίων HVDC ±525 kV και καλώδια Dedicated Metallic Return (DMR), εκ των οποίων περίπου 3.400 είναι χερσαία καλώδια και 1.000 km υποθαλάσσια καλώδια.

Οι συμβάσεις ακολουθούν την επιλογή της Prysmian ως προτιμώμενου πλειοδότη τον Αύγουστο του 2023.

«Έχουμε εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους καλωδίων για 3 σημαντικά έργα ενεργειακής μετάβασης. Συμβάσεις όπως αυτές με την Prysmian είναι απαραίτητες για την επίτευξη των στόχων μας υπεράκτιας επέκτασης. Για εμάς, αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς την επιτυχία του έργου», δήλωσε ο Δρ Hendrik Neumann (CTO της Amprion).

Τα 3 έργα αποτελούν μέρος του συνολικού σχεδίου της Γερμανίας για εγκατάσταση 70 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας έως το 2045 και θα υποστηρίξουν τη μετάδοση της ενέργειας που παράγεται στη Βόρεια Θάλασσα στους καταναλωτές στις δυτικές και νότιες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την Prysmian.

 

Χρησιμότητα των 3 έργων

Τα BalWin1 και BalWin2 θα μεταδίδουν (το καθένα) έως και 2 GW ενέργειας από τα μελλοντικά υπεράκτια αιολικά πάρκα που θα βρίσκονται στο σύμπλεγμα BalWin της Βόρειας Θάλασσας της Γερμανίας στα σημεία σύνδεσης του δικτύου στο Wehrendorf (Κάτω Σαξονία) και στο Westerkappeln (Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία).

Η σύνδεση υπεράκτιου δικτύου BalWin1 σχεδιάζεται να τεθεί σε λειτουργία το 2029 και το BalWin2 το 2030.

Tέλος, ο DC34 ως μέρος του Rhein-Main-Link, θα συνδέσει τον υποσταθμό στην Κάτω Σαξονία με έναν δεύτερο υποσταθμό στο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Έσσης για τη μετάδοση έως και 2 GW αιολικής ενέργειας στους καταναλωτές στη μητροπολιτική περιοχή του Ρήνου-Μάιν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης