Ιταλία: Η RWE δίνει την ευκαιρία σε πολίτες να επενδύσουν σε αιολικό πάρκο

Ιταλία: Η RWE δίνει την ευκαιρία σε πολίτες να επενδύσουν σε αιολικό πάρκο

Στόχος είναι η ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών στο δρόμο για την ενεργειακή μετάβαση (Renews)

Η RWE (γερμανική πολυεθνική εταιρεία ενέργειας με έδρα το Έσσεν που παράγει και εμπορεύεται ηλεκτρική ενέργεια στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ) προσφέρει στους κατοίκους της Απουλίας της Ιταλίας την ευκαιρία να επενδύσουν στο νέο της αιολικό πάρκο της περιοχής, σύμφωνα με το renews.biz.

Οι κάτοικοι μπορούν να επενδύσουν από €250-€5000 με εγγυημένη απόδοση επένδυσης στο έργο San Severo ισχύος 54MW.

Η εκστρατεία «Ας Δημιουργήσουμε Ενέργεια - Μαζί για την Ενεργειακή Μετάβαση στην Ιταλία» προσφέρει στους κατοίκους της περιοχής την ευκαιρία να λάβουν άμεσο οικονομικό όφελος επενδύοντας στην ενεργειακή μετάβαση στην επικράτειά τους.

Η διάρκεια της επένδυσης είναι 36 μήνες και οι κάτοικοι μπορούν να λάβουν επιτόκιο 6,5% ακαθάριστο ετησίως, ενώ οι κάτοικοι του Δήμου San Severo και εκείνοι της επαρχίας Foggia θα λάβουν επιτόκιο 7,5% μεικτό ετησίως.

Η RWE επέλεξε την Ener2Crowd ως πάροχο υπηρεσιών που σχετίζονται με τη διαδικασία χρηματοδότησης και την εύκολη διαχείριση βιώσιμων επενδύσεων μέσω της πλατφόρμας της, μια από τις πρώτες εξουσιοδοτημένες από την CONSOB, την ιταλική αρχή για την εποπτεία των χρηματοπιστωτικών αγορών.

Το San Severo, που βρίσκεται στον ομώνυμο δήμο στην επαρχία της Φότζια, βρίσκεται υπό κατασκευή και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία έως τα τέλη του 2024.


Ο
Paolo Raia (Countrychair της RWE Renewables Italia), δήλωσε:

«Η δέσμευση προς τις κοινότητες που φιλοξενούν τα πράσινα έργα μας είναι θεμελιώδες μέρος της στρατηγικής μας.

Η προσφορά στους κατοίκους της ευκαιρίας να επωφεληθούν άμεσα από την αιολική ενέργεια στην επικράτειά τους, μέσω των επενδύσεών τους, συνάδει απόλυτα με τους στόχους μας για τη βιωσιμότητα.

Με αυτήν την πρωτοβουλία στοχεύουμε να εμπλέξουμε ενεργά τις τοπικές κοινωνίες και να συνεργαστούμε για την ενεργειακή μετάβαση στην Ιταλία».

 

Διαθέσιμες ημερομηνίες επένδυσης

Από τις 15 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου 2024, μόνο οι κάτοικοι του Δήμου San Severo και της επαρχίας Foggia θα μπορούν να επενδύσουν στο διαδίκτυο μέσω του ιστότοπου και της εφαρμογής Ener2Crowd.

Από τις 6 Μαρτίου έως τις 15 Απριλίου 2024, οι κάτοικοι ολόκληρης της περιοχής της Απουλίας θα μπορούν να επενδύσουν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης