"Reset" για δύο αιολικά πάρκα της RWE στη Γερμανία

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την αποσυναρμολόγηση 17 παλαιότερων ανεμογεννητριών και στη συνέχεια την αντικατάστασή τους με 11 νέες και ισχυρότερες
Μέσα στις προσεχείς εβδομάδες η RWE και οι εταίροι της θα εργαστούν για την ενίσχυση δύο αιολικών πάρκων στη Γερμανία.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την αποσυναρμολόγηση 17 παλαιότερων ανεμογεννητριών και στη συνέχεια την αντικατάστασή τους με 11 νέες και ισχυρότερες.

Με αυτή την ανατροφοδότηση στις εγκαταστάσεις της στο Lesse και στο Barbecke, η εταιρεία θα αυξήσει τη δυναμικότητα από 30,6MW σε 61,8MW.

Στο Lesse, η RWE θα αντικαταστήσει 11 τουρμπίνες της παλαιότερης γενιάς υλικού (συνολικής ισχύος 19,8MW) με οκτώ σύγχρονες μονάδες συνολικής ισχύος 44,7MW.

Στο Barbecke, η RWE θα αντικαταστήσει έξι υφιστάμενες μονάδες (συνολικής ισχύος 10,8MW) με τρία μηχανήματα ονομαστικής ισχύος 5,7MW το καθένα, συνολικής ισχύος 17,1MW.

43.500 νοικοκυριά θα ωφεληθούν

Η υπεύθυνη ομάδα έχει ήδη ξεκινήσει τη δημιουργία του εργοταξίου και τις αρχικές εργασίες οδοποιίας.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της RWE Renewables Europe & Australia, Katja Wünschel, δήλωσε πως «αφού τεθούν σε λειτουργία τα αιολικά πάρκα θα μπορούν να προμηθεύουν 43.500 νοικοκυριά με πράσινη ηλεκτρική ενέργεια για ένα έτος», ενώ πρόσθεσε ότι «η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα υπερτριπλασιαστεί και στις δύο εγκαταστάσεις. Με αυτόν τον τρόπο, η ανατροφοδότηση συμβάλλει σημαντικά στην επιτυχία της ενεργειακής μετάβασης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης