ΗΠΑ: Η Standard Solar απέκτησε 14 έργα 84 MW

ΗΠΑ: Η Standard Solar απέκτησε 14 έργα 84 MW

Τα αγόρασε από την New Leaf Energy και η έναρξη της κατασκευής θα γίνει το 2024 (Renews)

Η αμερικάνικη εταιρεία ανάπτυξης φωτοβολταϊκών των ΗΠΑ, Standard Solar θα ξεκινήσει φέτος την κατασκευή των 14 έργων ηλιακής ενέργειας 84 MW που βρίσκονται στο Ιλινόις.

Η συνδυασμένη δυναμικότητα αυτών των 14 έργων θα συμβάλει σημαντικά στους στόχους της Πολιτείας για την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές για 100% καθαρή ενέργεια έως το 2050, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Σύμφωνα με το renews.biz, το έργο αποτελείται από 3 σετ κοινοτικών ηλιακών κήπων στο Ιλινόις, που περιλαμβάνει 6 τοποθεσίες με ισχύ περίπου 47 MW, 4 μονάδες συνολικής ισχύος 12 MW και 4 συστοιχίες που αντιπροσωπεύουν 25 MW.

Η κατασκευή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2024 και τα περισσότερα από τα σχέδια προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους, ενώ τα υπόλοιπα αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2025.

Η Standard Solar αγόρασε το έργο ορόσημο από την εταιρεία ανάπτυξης New Leaf Energy.


«Το κλείσιμο αυτού του μεγάλου χαρτοφυλακίου αποτελεί παράδειγμα της ικανότητας της Standard Solar να υπερέχει ακόμη και σε ένα απαιτητικό οικονομικό τοπίο.

Σε έναν κλάδο όπου τέτοιες συμφωνίες δημιουργούν συχνά προκλήσεις και καταναλώνουν σημαντικό χρόνο, η συνεργασία μας με τη New Leaf Energy ήταν εξαιρετικά ομαλή, χάρη στις αφοσιωμένες ομάδες συναλλαγών και από τις δύο πλευρές.

Η σχέση μας με τη New Leaf Energy βασίζεται σε αμοιβαίους στόχους και αναμένουμε με ανυπομονησία πολλές ακόμη επιτυχημένες συμφωνίες μαζί», δήλωσε ο Mike Streams (επικεφαλής ανάπτυξης της Standard Solar).

Τα κοινοτικά ηλιακά έργα της Standard Solar αποφέρουν διάφορα οφέλη στις τοπικές κοινωνίες, συμπεριλαμβανομένων ευκαιριών εργασίας, μειωμένου ενεργειακού κόστους για τους συνδρομητές και αυξημένης πρόσβασης σε επιλογές καθαρής ενέργειας.

Συμπεριλαμβανομένων αυτών των χαρτοφυλακίων, η Standard Solar και η New Leaf Energy έχουν συνεργαστεί σε 20 έργα σε 3 Πολιτείες, ενισχύοντας τη σταθερή και διαρκή συνεργασία τους.

Τέλος επιδεικνύουν την ακλόνητη δέσμευσή τους για την προώθηση θετικού περιβαλλοντικού μετασχηματισμού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης