Η Iberdrola θα προμηθεύει με ηλιακή ενέργεια τα σούπερ μάρκετ Tosano

Η Iberdrola θα προμηθεύει με ηλιακή ενέργεια τα σούπερ μάρκετ Tosano

Η ισπανική εταιρεία θα παρέχει για 10 χρόνια περίπου 20 GWh καθαρής ενέργειας (Renews)

Η Iberdrola (ισπανική πολυεθνική εταιρεία κοινής ωφελείας με έδρα το Μπιλμπάο) ανακοίνωσε ότι θα προμηθεύει μακροπρόθεσμα καθαρή ενέργεια μέσω μιας PPA (Συμφωνία Αγοράς Ισχύος) στα σούπερ μάρκετ Tosano στην Ιταλία τα οποία σήμερα έχουν περισσότερα από 19 καταστήματα και σχεδόν 4000 υπαλλήλους.

Η συμφωνία προβλέπει την παροχή καθαρής ενέργειας για 10 χρόνια, με εγγύηση ενός ηλιακού φωτοβολταϊκού συστήματος Iberdrola.

Βάσει της συμφωνίας, η Iberdrola θα προμηθεύει τα σούπερ μάρκετ Tosano με περίπου 20 GWh καθαρής ενέργειας ετησίως, συμβάλλοντας στην αύξηση της ενεργειακής ασφάλειας της εταιρείας και στην επιτάχυνση της πορείας της προς την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Η παροχή καθαρής ενέργειας βοηθά τα σχέδιά του ομίλου σούπερ μάρκετ να επιταχύνει τους στόχους της απανθρακοποίησης και βιωσιμότητας σε όλη τη βορειοανατολική Ιταλία, στην οποία είναι παρούσα με τα καταστήματά της, χάρη στη μείωση των εκπομπών CO2 κατά περίπου 6000 τόνους ετησίως.

Με τα εγκαίνια της 2ης μονάδας λειτουργίας της και την ολοκλήρωση 4 εγκαταστάσεων που έχουν ήδη εγκριθεί και βρίσκονται υπό κατασκευή, η Iberdrola θα έχει λειτουργική ισχύ 400 MW στην Ιταλία το 2025.


Δηλώσεις

«Το μεσοπρόθεσμο Ενεργειακό Σχέδιο της Supermercati Tosano προβλέπει τη συνέχιση με πεποίθηση στην πορεία της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, την αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος, προκειμένου να αυξάνεται συνεχώς το ιδιοπαραγόμενο μερίδιο της συνολικής κατανάλωσης από καθαρή ενέργεια», δήλωσε ο Andrea Tosano (Πρόεδρος της Supermercati Tosano).

 

Ο Lorenzo Costantini (Διευθυντής της χώρας της Iberdrola), πρόσθεσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με εταιρείες που κατανοούν τη σημασία της τροφοδοσίας από ανανεώσιμες πηγές.

Μια σημαντική επιλογή όχι μόνο για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, αλλά και για την ίδια την εταιρεία.

Οι συμφωνίες ΟΛΠ εκτός έδρας, όπως αυτή που υπογράφηκε πρόσφατα με την Tosano, επιτρέπουν τη σταθεροποίηση της τιμής της ενέργειας μακροπρόθεσμα και από ανανεώσιμες πηγές, εξαλείφοντας την αστάθεια που είναι εγγενής στη χρήση ορυκτών καυσίμων που συνδέεται με την παροχή ενέργειας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης