Επικαιρότητα

Μακελειό στη Γλυφάδα: Ποια είναι η εφοπλιστική οικογένεια Καρνέση – Το χρονικό της εκτέλεσης

Μακελειό στη Γλυφάδα: Ποια είναι η εφοπλιστική οικογένεια Καρνέση – Το χρονικό της εκτέλεσης
Αναφορικά με την European Navigation, η ναυτιλιακή διαχειρίζεται έναν στόλο περίπου 35 πλοίων
Ανείπωτη είναι η τραγωδία που γράφτηκε πριν λίγες ώρες στη Γλυφάδα, όταν ένας 70χρονος Αιγύπτιος εισέβαλε ένοπλος στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας European Navigation αποφασισμένος να εκδικηθεί για την απόλυσή του.

Από τα πυρά του έπεσαν νεκροί η αδερφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση, Μαρία Καρνέση, ο διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής, Αντώνης Βλασσάκης, ο οποίος μάλιστα ήταν παντρεμένος με την αδελφή της Μαρίας Καρνέση, και ο πρώην καπετάνιος και υπάλληλος στο λογιστήριο της εταιρείας Ηλίας Κουκουλάρης.

Το χρονικό

Ο δράστης, 70 ετών, είχε αιγυπτιακή καταγωγή, εργαζόταν για χρόνια στην εταιρεία και -σύμφωνα με τις πληροφορίες- είχε απολυθεί πριν περίπου δυο χρόνια, ενώ ήταν και επιστάτης στο σπίτι της οικογένειας Καρνέση στους Πεταλιούς.

Δεν αποκλείεται λοιπόν, να είχε προσχεδιάσει το έγκλημα.

Λίγο μετά τις 10 η ώρα, αφού παρέκαμψε τα συστήματα ασφαλείας, μπήκε στις εγκαταστάσεις της ναυτιλιακής εταιρείας από το πάρκινγκ. Ανέβηκε στον ημιώροφο, όπου άνοιξε πυρ εναντίον του διαχειριστής της εταιρείας και του καπετάνιου, που προσπάθησε να τον αφοπλίσει.

Έπειτα κινήθηκε στον δεύτερο όροφο, όπου σκότωσε και την ιδιοκτήτρια της εταιρείας. «Ήρθα για να λύσουμε το πρόβλημά μας, ήρθα για να ξεκαθαρίσουμε», φέρεται να είπε ο δράστης σε πρώην συναδέλφους του πριν αρχίσει να πυροβολεί.
Εν συνεχεία, αυτοκτόνησε στο υπόγειο του κτιρίου, έχοντας δίπλα του μία καραμπίνα.

Πληροφορίες θέλουν η Μαρία Καρνέση να δέχθηκε τα πυρά στο κεφάλι και στο στήθος, ο γαμπρός της στο κεφάλι και ο καπετάνιος στον ώμο.

Ακόμα δεν έχει γίνει σαφές αν ο Αντώνης Βλασσάκης ήταν εξ αρχής στο στόχαστρό του ή αν ο CEO προσπάθησε να τον εμποδίσει, όπως έκανε και ο Ηλίας Κουκουλάρης και «έφαγε» τα πυρά.

Σύμφωνα με μία μάρτυρα, ο δράστης είχε κρύψει την καραμπίνα μέσα σε τσάντα, ενώ άλλες μαρτυρίες έχουν κάνει λόγο και για δεύτερο όπλο.

Η διαδρομή του Σπύρου Καρνέση

Ίδρυσε την Εuropean Navigation Το 1979, ενώ κατέχει και το 63,8% της ΕΛΙΝΟΙΛ η οποία ιδρύθηκε το 1954 και αποτελεί σήμερα έναν από τους πιο ισχυρούς ενεργειακούς ομίλους στην χώρα, διαθέτοντας ένα πανελλαδικό δίκτυο 580 πρατηρίων.

Εκτός αυτών, ο Σπύρος Καρνέσης είναι μέτοχος και στην εταιρεία «Κτήμα Πεταλιοί ΑΕ» που ελέγχει το γνωστό νησιωτικό σύπλεγμα των Πεταλιών στην Εύβοια, το οποίο βρέθηκε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας λόγω μιας δικαστικής διαμάχης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς που επικρατεί εκεί.

Αναφορικά με την European Navigation, η ναυτιλιακή διαχειρίζεται έναν στόλο περίπου 35 πλοίων που εκτείνεται από δεξαμενόπλοια χημικών μέχρι VLCC και από handysize μέχρι μεγάλα VLOC / Capesize bulkcarriers, ενώ τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στην Γλυφάδα.

Ο όμιλος διατηρεί επίσης γραφεία του στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, υπεύθυνα για όλες τις εμπορικές δραστηριότητες, κυρίως ναύλωση, S&P, χρηματοδότηση και ασφάλιση. 

Τα γεγονότα στους Πεταλιούς

Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, τα τελευταία χρόνια το όνομα του εφοπλιστή ήρθε ξανά στην επικαιρότητα εξαιτίας της υπόθεσης περί του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των Πεταλιών, το γνωστό νησιωτικό σύμπλεγμα στην Εύβοια το οποίο αποτελεί ιδιοκτησία της «Κτήμα Πεταλιοί ΑΕ», για την τύχη της οποίας έχουν πολυετή δικαστική διαμάχη οι εφοπλιστές Μαρής Εμπειρίκος και Σπύρος Καρνέσης.

Η τελευταία δικαστική διαμάχη έλαβε χώρα το 2022, με το δικαστήριο να αναγνωρίζει στον Μαρή Εμπειρίκο ότι αυτός είναι που κατέχει το 50% των μετοχών της Κτήμα Πεταλιοί ΑΕ, ενώ σύμφωνα με τη μελέτη εκτίμησης από την εταιρεία Deloitte Business Solutions Anonyme of Business Consultants, η αξία ολόκληρου του συμπλέγματος αποτιμάται στα 77.230.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η διαμάχη είχε να κάνει με την αναγνώριση των μετοχικών δικαιωμάτων του Μαρή Εμπειρίκου στην εταιρεία «Κτήμα Πεταλιοί», αλλά και τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τις τελευταίες Γενικές Συνελεύσεις της εταιρείας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης