Τελευταία Νέα

Η Lightsource bp διακρίθηκε για τη συμβολή της στην ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Ελλάδα

Η Lightsource bp διακρίθηκε για τη συμβολή της στην ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Ελλάδα
Το βραβείο απένειμε η Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο
Η Lightsource bp, παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη και διαχείριση έργων ηλιακής ενέργειας, βραβεύθηκε με το Investment Award στην πρώτη διοργάνωση των UK-Greek Business Awards.

Το βραβείο απένειμε η Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, στις 7 Φεβρουαρίου 2024.
 
Η διάκριση αποτελεί αναγνώριση της σημαντικής συμβολής της Lightsource bp στην προώθηση του εμπορίου και των επενδύσεων στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Από το 2020 που εισήλθε στην Ελληνική αγορά, η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα χαρτοφυλάκιο έργων ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης που υπερβαίνει το 1GW.
Η ηλεκτρική ενέργεια πωλείται μέσω προβλεπόμενων, μακροπρόθεσμων Συμβάσεων Αγοράς Ενέργειας (PPAs), οι οποίες, σε συνδυασμό με την αξιοσημείωτη πορεία της Lightsource bp στην ανάπτυξη και χρηματοδότηση ηλιακών έργων, ενισχύουν τις προσπάθειες της Ελλάδας να προσελκύσει περαιτέρω επενδύσεις στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Η βαθιά τεχνογνωσία της Lightsource bp στην πράσινη ενέργεια όχι μόνο συμβάλλει θετικά στην ελληνική οικονομία, αλλά ενισχύει και την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

BHCCPita

Ο Miguel Vega, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης EMEA στη Lightsource bp, δήλωσε: «Είναι τιμή μας να λαμβάνουμε αυτό το βραβείο, το οποίο αποδεικνύει την αφοσίωση  της ελληνικής ομάδας και την συνεχή προσπάθειά της για περαιτέρω ανάπτυξη της παρουσίας μας και των επενδύσεών μας στην Ελλάδα. Επιπλέον, η αναγνώριση αυτή ενισχύει περαιτέρω τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και ευθυγραμμίζεται με τον κοινό στόχο της επιτάχυνσης της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της συμβολής τους στην ταχεία απεξάρτηση από τις εκπομπές άνθρακα, καθώς και της οικονομικής ανάπτυξης και βελτίωσης της ενεργειακής ασφάλειας.»

Η Ναταλία Παρασκευοπούλου, Επικεφαλής για την Ελλάδα στη Lightsource bp, δήλωσε κατά την τελετή βράβευσης: «Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες τόσο στη Βρετανική Πρεσβεία  όσο και στο Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο για την αναγνώριση των επενδύσεων μας στην Ελλάδα. Είμαστε μια δυναμική και αφοσιωμένη ομάδα και αυτή η διάκριση επιβραβεύει τη συνολική μας προσπάθεια για την αξιοποίηση του ηλιακού δυναμικού της χώρας και την καθιέρωση της Lightsource bp ως αξιόπιστου εργοδότη και συνεργάτη σε τοπικό επίπεδο.»

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης