Ενέργεια

Ζενίθ: Nέο προϊόν - Παίρνει φωτιά ο ανταγωνισμός

Ζενίθ: Nέο προϊόν - Παίρνει φωτιά ο ανταγωνισμός

 Στα κίτρινα τιμολόγια μεταφέρεται η μάχη

 

Το νέο προϊόν ηλεκτρικής ενέργειας από τη ZeniΘ, προσφέρει  ανταγωνιστική, κυμαινόμενη τιμή ρεύματος:


60€ ΔΩΡΟ
Με 1€ Πάγιο
Χωρίς ρήτρα αποχώρησης
Mηδενική εγγύηση με την εξόφληση λογαριασμών μέσω πάγιας τραπεζικής εντολής
Εφαρμόζεται κρατική επιδότηση
100% πράσινη ενέργεια, από ανανεώσιμες πήγες
Δωρεάν οικογενειακή κάρτα υγείας Ευ Ζην αξίας 150€


Αναμένεται πάντως η Zeniθ να προσφέρει εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές προσεχώς.

Οι τιμές στα κίτρινα τιμολόγια διαμορφώνονται για πολλές εταιρείες κάτω από τα 10 λεπτά πλέον, δίνοντας σημαντικό κίνητρο στους καταναλωτές να τα προτιμήσουν και να μειώσουν αισθητά τα ποσά που πληρώνουν στους λογαριασμούς τους.

Τα κίτρινα τιμολόγια, ενσωματώνουν άμεσα την πτώση στη χονδρεμπορική τιμή και είναι σήμερα τα φθηνότερα τιμολόγια από όλα τα άλλα χρώματα.

Ποιοι προσφέρουν χαμηλές τιμές

Το κίτρινο τιμολόγιο της ΗΡΩΝ Double Generus Home προσφέρεται με τιμή 6,7 λεπτά/κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας και παραμονής και με πάγιο στα 5,5 ευρώ. Ακολουθεί το κίτρινο τιμολόγιο της elin με 7,6 λεπτά/κιλοβατώρα και πάγιο 5 ευρώ, ενώ το κίτρινο τιμολόγιο της nrg είναι στα 7,9 λεπτά/κιλοβατώρα μέχρι τις 300 Kwh και πάγιο 5,5 ευρώ.

Καθώς οι τιμές ενέργειας κινούνται πτωτικά, όπως και οι τιμές φυσικού αερίου, οι εταιρείες έχουν το περιθώριο να προσφέρουν ακόμη πιο ανταγωνιστικές τιμές στο κίτρινο τιμολόγιο που είναι συνδεδεμένο με το κόστος της χονδρεμπορικής τιμής. Σημειώνεται ότι πρόσφατα καταργήθηκε ο φόρος 5% στο φυσικό αέριο, που αύξανε το κόστος της ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο.

Η εισφορά αυτή δημιουργούσε ένα έξτρα κόστος που επιβάρυνε τις τιμές χονδρικής ρεύματος, όπως υπολογίζουν κύκλοι της αγοράς, μέχρι και 3,5 ευρώ ανά Μεγαβατώρα, κόστος το οποίο οι ηλεκτροπαραγωγοί μετακύλιαν στους παρόχους κι εκείνοι με τη σειρά τους στους τελικούς καταναλωτές.
Χωρίς αυτό οι παραγωγοί και οι πάροχοι έχουν πολλά περιθώρια να μειώσουν περαιτέρω τις τιμές για τους καταναλωτές.

Μπλε τιμολόγια: Πολύ κακό για το τίποτα

Στο περιβάλλον των πτωτικών τιμών ενέργειας, που όλα δείχνουν ότι θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες, και χωρίς τον κίνδυνο για…αύξηση τιμών, οι οπαδοί του μπλε τιμολογίου λιγοστεύουν. Τα 12μηνα τιμολόγια με κόστος 15-17 λεπτά η κιλοβατώρα, αν και όταν εμφανίστηκαν, θεωρήθηκαν φθηνά, αφού ο χειμώνας ήταν ακόμη μπροστά, και η τιμή τους ήταν μειωμένη σε σχέση με πέρσι, πλέον δεν είναι ελκυστικά.
Αντίστοιχα, τα ολιγόμηνα σταθερά, δύσκολα θα μπορέσουν να τραβήξουν καταναλωτές, αν δεν δώσουν μια τιμή πολύ ελκυστική.

Το κίνητρο της σταθερής τιμής για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι η ασφάλεια μπροστά σε μια ενδεχόμενη απότομη αύξηση των τιμών ενέργειας. Όμως με το μερίδιο των ΑΠΕ στην αγορά ενέργειας να αυξάνεται και τις τιμές φυσικού αερίου στο TTF να πέφτουν, οι εκτιμήσεις της αγοράς βλέπουν συνέχιση της αποκλιμάκωσης των τιμών, και επομένως υποχωρεί και η ανάγκη προστασίας που προσφέρει το μπλε τιμολόγιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης