Επικαιρότητα

Προγράμματα €2,2 δισ. για φθηνή στέγη - Ποιες περιοχές και ποια ακίνητα αφορούν οι εξαγγελίες Μητσοτάκη

Προγράμματα €2,2 δισ. για φθηνή στέγη - Ποιες περιοχές και ποια ακίνητα αφορούν οι εξαγγελίες Μητσοτάκη
Θα τρέξουν προγράμματα ύψους €2,2 δισ. για την αγορά ή χτίσιμο φθηνής στέγης και για την ανακαίνιση κλειστών ακινήτων

Στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, σε νησιά και σε κορεσμένες τουριστικές περιοχές, η αγορά ακινήτων με τη μέθοδο της Golden Visa θα γίνει δυσκολότερη. Από την άλλη όμως, θα γίνει ευκολότερη η στέγαση για νέους (και όχι μόνο) με νέα προγράμματα απόκτησης σπιτιού.

Συγκεκριμένα, θα τρέξουν προγράμματα ύψους €2,2 δισ. για την αγορά ή χτίσιμο φθηνής στέγης και για την ανακαίνιση κλειστών ακινήτων.

Μιλώντας στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σκιαγράφησε ένα συνολικό σχέδιο που έχει στόχο να λύσει, σε κάποιο βαθμό, το στεγαστικό πρόβλημα και μεσώ της προσφοράς, να περιορίσει την καλπάζουσα ακρίβεια στις τιμές των ακινήτων.

Τα προγράμματα αυτά που σύντομα να τρέξουν αφορούν στα εξής:

Κοινωνική αντιπαροχή: Το Δημόσιο να ετοιμάζεται να διαμορφώσει 2.500 αναξιοποίητα ακίνητα για να τα διαθέσει σε πάνω από 5.000 νέους από 18 έως 39 ετών με φθηνό ή σχεδόν καθόλου ενοίκιο.

Στόχος είναι η ανέγερση συνολικά κοινωνικών κατοικιών σε οικόπεδα της ΔΥΠΑ στην Κηφισιά (11 στρέμματα), στο Μαρούσι (1,2 στρέμματα), στην Παιανία (20 στρέμματα), στη Λάρισα (40 στρέμματα), στην Ξάνθη (28 στρέμματα), στον Βόλο (74 στρέμματα), στη Χαλκιδική (42 στρέμματα), στην Αρτα (39 στρέμματα), στο Αγρίνιο (16,5 στρέμματα) και στις Σέρρες (12,5 στρέμματα).

Ηδη έχουν εντοπιστεί τα πρώτα 10 οικόπεδα που μπορούν να περάσουν σε ιδιώτες-εργολάβους με γρήγορες διαδικασίες. Τα οικόπεδα θα διατεθούν σε μακροχρόνιες παραχωρήσεις προς ιδιώτες χωρίς το Δημόσιο να χάνει την κυριότητα της γης. Από τα σπίτια που θα χτιστούν από τις τεχνικές εταιρείες τα μισά θα διατεθούν για εμπορική αξιοποίηση και τα υπόλοιπα θα δοθούν με χαμηλό ενοίκιο για κοινωνική στέγαση.

Δείτε αναλυτικά εδώ:
 https://www.protothema.gr/economy/article/1464907/programmata-22-dis-gia-fthini-stegi-poies-periohes-kai-poia-akinita-aforoun-oi-exaggelies-mitsotaki/


Η κόνρα με Δούκα και η απάντηση Ανδρουλάκη


Την απάντηση του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και τα σφοδρά πυρά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη προκάλεσε η επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τη στήριξη των ευπαθών ομάδων στην πρωτεύουσα.
Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον δήμαρχο Αθηναίων ότι το ενδιαφέρον του εξαντλείται στις συλλογικότητες – για τις οποίες κρατά κλειστά ακίνητα - και όχι τα ευάλωτα νοικοκυριά.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην απάντησή του στον πρωθυπουργό επισήμανε ότι δεν έχει χωνέψει ακόμη την ήττα του ανιψιού του Κώστα Μπακογιάννη στις δημοτικές εκλογές του 2023.

«Οι άστεγοι, τα άτομα με αναπηρία, οι φοιτητές, οι καλλιτέχνες, η κοινωνία των πολιτών.
Αυτές είναι οι συλλογικότητες τις οποίες υπερασπίζομαι και λυπάμαι, πραγματικά, για την ειρωνική αντιμετώπισή τους από τον πρωθυπουργό στη Βουλή», τόνισε στην απάντησή του ο κ. Δούκας.

Δείτε περισσότερα εδώ:

https://www.bankingnews.gr/politiki/articles/720575/neo-kafto-metopo-gia-maksimou-me-sfodri-epithesi-doyka-o-mitsotakis-einai-enas-eironas-pou-ektokseyei-avasimes-katigo

www.worldenergynews.gr









Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης