Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συμφωνία πολυετούς συνεργασίας μεταξύ Sulmara και Asso.subsea για εγκατάσταση καλωδίων

Συμφωνία πολυετούς συνεργασίας μεταξύ Sulmara και Asso.subsea για εγκατάσταση καλωδίων

Θα παρέχει έρευνα, εντοπισμό πλοίων και υποθαλάσσιων περιουσιακών στοιχείων (offshore-energy)

Η Sulmara (πάροχος υποθαλάσσιων ερευνών και επιθεωρήσεων της Σκωτίας) και η ελληνική Asso.subsea υπέγραψαν μια κύρια συμφωνία παροχής υπηρεσιών για να συνεργαστούν σε εργασίες εγκατάστασης καλωδίων παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το offshore-energy.biz, στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας η Sulmara θα υποστηρίξει την Asso.subsea κατά τη διάρκεια των εργασιών εγκατάστασης καλωδίων.

 

Επιπλέον θα παρέχει έρευνα, εντοπισμό πλοίων και υποθαλάσσιων περιουσιακών στοιχείων.

Ο Andy Nicol (περιφερειακός διευθυντής της Sulmara για το δυτικό ημισφαίριο), πιστεύει ότι η υπογραφή του MSA μπορεί μόνο να βελτιώσει την ποιότητα της εργασίας που παρέχεται σε έργα.

«Η Asso.subsea και η Sulmara ακολούθησαν παρόμοια μονοπάτια όσον αφορά την ταχεία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με έναν οργανισμό που έχει το ίδιο πνεύμα.

Οι ομάδες συνεργάζονται όλο και περισσότερο από την ίδρυση της Sulmara το 2019, δημιουργώντας μια συνεργατική συνέργεια σε ένα φάσμα περίπλοκων έργων τους τελευταίους 18 μήνες.

Η ώθηση για τη χρήση πιο καινοτόμων λύσεων από κοινού θα ωφελήσει όχι μόνο μεμονωμένα έργα αλλά θα επιτρέψει επίσης μια στροφή προς πιο βιώσιμες λειτουργίες», δήλωσε ο Nicol.


Επιπλέον, η
Sulmara θα βοηθήσει την Asso.subsea να κατανοήσει τον βυθό πριν την εγκατάσταση ως μέρος της διαδικασίας αξιολόγησης ταφής.

«Η ανεκτίμητη τεχνογνωσία που η Sulmara συνεισφέρει με συνέπεια σε κάθε έργο είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της επιτυχημένης εργασιακής μας σχέσης. Αναμένουμε με ανυπομονησία τα επόμενα επιτεύγματά μας που αναμφίβολα θα προκύψουν από τη συνεχιζόμενη συνεργασία μας που δεν θα ωφελήσουν μόνο και τους δύο οργανισμούς, αλλά και την υποθαλάσσια βιομηχανία στο σύνολό της καθώς εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο ενεργειακό μέλλον», δήλωσε ο Άγγελος Τζιωτάκης (COO της Asso.subsea).

Αυτή η συμφωνία έρχεται αφότου η Sulmara άνοιξε ένα νέο γραφείο στο Westhill, στο Aberdeenshire, στη Σκωτία, με σχέδια να αυξηθούν ήδη το 2024.

Να υπενθυμίσουμε, τον Οκτώβριο του 2023, η Sulmara υπέβαλε μια παραγγελία στην Ocean Power Technologies (OPT) αξίας 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων 2 για πολλαπλά οχήματα επιφανείας χωρίς πλήρωμα (USV), που αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη μεμονωμένη παραγγελία WAM-V μέχρι σήμερα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης