Σκωτία: Η Shell συμμετέχει σε υποθαλάσσιο έργο αποθήκευσης ενέργειας 2,5 εκατ. δολ.

Σκωτία: Η Shell συμμετέχει σε υποθαλάσσιο έργο αποθήκευσης ενέργειας 2,5 εκατ. δολ.

Στοχεύει να δείξει ότι οι πράσινες τεχνολογίες μπορούν να παρέχουν αξιόπιστη ισχύ χαμηλών εκπομπών άνθρακα (offshore-mag)

Η Shell εντάχθηκε στο έργο συνεργασίας «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για υποθαλάσσια ενέργεια» (RSP) το οποίο τροφοδοτεί υποθαλάσσιο εξοπλισμό στα ανοικτά των ακτών του Orkney της Σκωτίας μέσω ενός συνδυασμού κυματικής ισχύος και αποθήκευσης υποθαλάσσιας ενέργειας.

Η πρωτοβουλία επίδειξης αξίας 2 εκατομμυρίων λιρών (2,5 εκατομμυρίων δολαρίων) η οποία πλησιάζει τους 12 μήνες στο νερό, έχει συνδέσει τον μετατροπέα ενέργειας κυμάτων Blue X (κατασκευασμένο από την Mocean Energy) με ένα υποβρύχιο σύστημα αποθήκευσης μπαταριών Halo (που αναπτύχθηκε από τη Verlume), σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα του offshore-mag.com.

Η Verlume υποστηρίζει ότι το πλήρως λειτουργικό έργο στοχεύει να δείξει ότι οι πράσινες τεχνολογίες μπορούν να συνδυαστούν για να παρέχουν αξιόπιστη ισχύ χαμηλών εκπομπών άνθρακα και επικοινωνίες στον υποθαλάσσιο εξοπλισμό, προσφέροντας μια οικονομικά αποδοτική εναλλακτική λύση στα ομφάλινα καλώδια τα οποία είναι εντάσεως άνθρακα με μεγάλους χρόνους παράδοσης για την προμήθεια και εγκατάσταση.

Η νέα επένδυση προήλθε μέσω του προγράμματος Shell Technology - Marine Renewable, που είναι ένας παγκόσμιος όμιλος Ε&Α ο οποίος επιδιώκει την εύρεση, τον έλεγχο, τη δοκιμή και την ανάπτυξη τεχνολογιών θαλάσσιων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την επίτευξη μεγαλύτερης αξίας με χαμηλότερες εκπομπές.

Η εταιρεία θα ενταχθεί τώρα στις Mocean Energy και Verlume, μαζί με τους συνεργάτες Baker Hughes, Serica Energy, Harbour Energy, Transmark Subsea, PTTEP, TotalEnergies και το Net Zero Technology Centre.

Η συμμετοχή στο RSP προσφέρει πρόσβαση της Shell σε όλα τα δεδομένα και τα αποτελέσματα από το τρέχον πρόγραμμα δοκιμών, παράλληλα με μια αξιολόγηση σκοπιμότητας της χρήσης της τεχνολογίας RSP σε τοποθεσία της επιλογής της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης