Ενέργεια

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, μειώθηκαν της βενζίνης

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, μειώθηκαν της βενζίνης

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 5,5 εκατομμύρια βαρέλια στα 427,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 2 Φεβρουαρίου

 

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν καθώς τα διυλιστήρια πετρελαίου έλαβαν λιγότερο πετρέλαιο, μετά το ακραίο κρύο που τα έθεσε εκτός λειτουργίας τη χρήση τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ΕΙΑ.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 5,5 εκατομμύρια βαρέλια στα 427,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 2 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την EIA, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για άνοδο κατά 1,9 εκατομμύρια βαρέλια.
Τα αποθέματα αργού στον κόμβο παράδοσης Cushing, Oklahoma, μειώθηκαν κατά 33.000 βαρέλια την εβδομάδα, ανέφερε η ΕΙΑ.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν αμέσως μετά τα στοιχεία παρά τη δημιουργία αποθεμάτων αργού. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent και του αμερικανικού αεγού σημείωσαν άνοδο στα 78,80 δολάρια το βαρέλι και στα 73,50 δολάρια το βαρέλι, αντίστοιχα.
Οι ροές αργού διυλιστηρίων μειώθηκαν κατά 9.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με την EIA, στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τον Ιανουάριο του 2023, ενώ τα ποσοστά χρήσης μειώθηκαν κατά 0,5 ποσοστιαίες μονάδες στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.
Στην ακτή του Κόλπου των ΗΠΑ, η οποία επλήγη τον περασμένο μήνα από έντονο παγετό που έφθασε το 15% της ικανότητας διύλισης, τα ποσοστά χρησιμοποίησης έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία.
«Τα αποθέματα αργού είναι ως επί το πλείστον αποτέλεσμα χαμηλών εργασιών διυλιστηρίων – καταιγίδας και συντήρησης, και υψηλότερων καθαρών εισαγωγών αργού πετρελαίου των ΗΠΑ», δήλωσε ο Giovanni Staunovo, αναλυτής της UBS. «Αλλά με την ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου στις ΗΠΑ, τα διυλισμένα προϊόντα παρουσίασαν μεγάλες αναλήψεις, με αποτέλεσμα πολύ μεγάλες αναλήψεις προϊόντων διύλισης».

Βενζίνη και αποστάγματα

Τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3,1 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 251 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για κατασκευή 140.000 βαρελιών.​
Τα αποθέματα αποστάγματος που περιλαμβάνουν το ντίζελ και το πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 3,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 127,6 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι προσδοκιών για πτώση 1 εκατομμυρίου βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.
Οι καθαρές εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.
Η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ επέστρεψε την περασμένη εβδομάδα στο υψηλό ρεκόρ των 13,3 εκατομμυρίων bpd.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης