Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,23% για τον S&P και 0,07% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,23% για τον S&P και 0,07% για τον Nasdaq

140 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Τρίτη καθώς η αγορά αξιολόγησε την τελευταία παρτίδα εταιρικών αποτελεσμάτων και το χρονοδιάγραμμα για μειώσεις επιτοκίων από την Federal Reserve.


Ο Dow Jones κέρδισε 140 μονάδες ή 0,37% στις 38.521μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,23% στις 4.954 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,32% στις 637,88 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 0,07% στις 15.609 μονάδες.

H Palantir Technologies σημείωσε άνοδο 19% αφού η εταιρεία κατέγραψε πτώση εσόδων το τέταρτο τρίμηνο, ενώ η Spotify Technology σημείωσε άνοδος πάνω από 6% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες και δημοσίευσε αύξηση σε συνδρομητές Premium.

Οι αγορές δυσκολεύτηκαν κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας αφού ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell επιβεβαίωσε εκ νέου ότι μια μείωση επιτοκίων στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας τον Μάρτιο είναι απίθανη και καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν.

H αγορά φαίνεται ότι θα χτυπήσει τις 5.000 μονάδες και στην συνέχεια θα αποσυμπιεστεί.

Αγορά.JPG

Η προσδοκία για περικοπές που προσεγγίζουν γρήγορα, σε συνδυασμό με τα ισχυρά κέρδη από τους τεχνολογικούς κολοσσούς, συνέβαλαν στην άνοδο της αγοράς τις τελευταίες εβδομάδες. Αυτή η στενή ηγετική θέση στην αγορά, ωστόσο, έχει εντείνει τις ανησυχίες για το εάν η αγορά μπορεί να διατηρήσει το ράλι χωρίς ευρύτερη συμμετοχή.

«Βρισκόμαστε στον γκρεμό μιας πραγματικής αστάθειας στην αγορά και οι δύο τελευταίες ημέρες είναι πολύ ενδεικτικές για το τι πρόκειται να έρθει εδώ για τουλάχιστον τις επόμενες έξι έως οκτώ εβδομάδες», δήλωσε ο Philip Blancato, Διευθύνων Σύμβουλος της Ladenburg Thalmann Asset Management.


Αγορά2.JPG

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης