Ενέργεια

Ρελάνς με χαμηλότερες τιμές στα σταθερά τιμολόγια από την επόμενη εβδομάδα

Ρελάνς με χαμηλότερες τιμές στα σταθερά τιμολόγια από την επόμενη εβδομάδα
Οι εταιρείες προμήθειας, ετοιμάζουν την απάντησή τους, προσφέροντας χαμηλότερες τιμές για ολιγόμηνα σταθερά συμβόλαια
Από την επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι πρώτες ανακοινώσεις από τις εταιρείες προμήθειας για τα νέα εξάμηνα σταθερά τιμολόγια που ετοιμάζονται να λανσάρουν στην αγορά.
Η αγορά που άνοιξε ανεπίσημα πριν λίγες εβδομάδες με το 8μηνο τιμολόγιο της Φυσικό Αέριο που πούλησε πάνω από 10.000 συμβόλαια με 12,3 λεπτά/ κιλοβατώρα, θεσμοθετήθηκε με την σχετική ανακοίνωση της ΡΑΑΕΥ προχθές.

Πλέον οι εταιρείες προμήθειας, ετοιμάζουν την απάντησή τους, προσφέροντας χαμηλότερες τιμές για ολιγόμηνα σταθερά συμβόλαια, αρκετά χαμηλότερα από τα 12,3 λεπτά/ κιλοβατώρα. Και όλα δείχνουν ότι ξεκινά ένας νέος γύρος ανταγωνισμού στα σταθερά συμβόλαια μικρότερα των 12 μηνών.

Πληροφορίες από την αγορά αναφέρουν, ότι ετοιμάζεται από καθετοποιημένη εταιρεία του χώρου 6μηνης διάρκειας σταθερό συμβόλαιο με τιμή κάτω από 10 λεπτά/κιλοβατώρα.
Άλλη εταιρεία του κλάδου, αναφέρει ότι είναι σε φάση εξέτασης όλων των επιλογών και των πρώτων αντιδράσεων του ανταγωνισμού και θα προχωρήσει στις δικές της προτάσεις από τον επόμενο μήνα. Εξάλλου, τα συμβόλαια μετά το Μάρτιο μπορεί να είναι ακόμη φθηνότερα, καθώς θα προχωράμε προς την άνοιξη και οι τιμές ενέργειας είναι χαμηλότερες τους μήνες της άνοιξης από ότι του χειμώνα.

Τα μεικτά συμβόλαια

Κύκλοι από τρίτη εταιρεία προμήθειας αναφέρουν, ότι ενδιαφέρον δείχνουν και τα μεικτά συμβόλαια, που μπορούν να συνδυάσουν διαφορετικές επιλογές τιμολόγησης για διαφορετικές περιόδους, παρουσιάζοντας πολύ ελκυστική τιμή για το σύνολο της περιόδου.

Ενώ άλλη, από τις μεγάλες του κλάδου, σημειώνει ότι δεν θα μπει στη μάχη για τα σταθερά τιμολόγια, αλλά θα επικεντρωθεί στα κίτρινα τιμολόγια προσφέροντας έτσι χαμηλές τιμές επωφελούμενη από την πτωτική τιμή της ενέργειας στη χονδρεμπορική αγορά.

Ο μεγάλος παίκτης της αγοράς, ωστόσο, η ΔΕΗ, φαίνεται πως μένει μακριά από τον ανταγωνισμό για το…πιο φθηνό τιμολόγιο. Εξάλλου στρατηγική της εταιρείας είναι να επικεντρωθεί στους υψηλής αξίας πελάτες, με στόχο καθώς θα μειώσει το μερίδιό της στο 45% στην επόμενη διετία, να διατηρήσει υψηλό περιθώριο κέρδους από την προμήθεια.

Όπως έγραφε το WEN, oριστικό τέλος στη διελκυστίνδα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες γύρω από τα μικτά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας και το εάν επιτρέπεται ή όχι η επιβολή ρήτρας αποχώρησης σε αυτά, επιχειρεί να δώσει η ΡΑΑΕΥ με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας 5/2, μετά από ανταλλαγή σειράς επιστολών μεταξύ της Αρχής και του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Εκτιμάται ότι εντός των επομένων ημερών θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνιση τους στην αγορά νέα προϊόντα σταθερά όπου οι προμηθευτές θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους όχι μόνο στην τιμή αλλά και στη διάρκεια της σύμβασης. Κάποιες πληροφορίες μιλάνε για δωδεκάμηνα προϊόντα με τιμή κάτω των 12,3 λεπτών/KWh. Δείτε περισσότερα εδώ: https://www.worldenergynews.gr/index.php?id=552031

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης