Ενέργεια

Χρυσή τριετία για τον Τιτάνα βλέπει η Euroxx

Χρυσή τριετία για τον Τιτάνα βλέπει η Euroxx

 Σύσταση Overweight για την μετοχή με τιμή - στόχο τα 36 ευρώ

 

Σχετικά Άρθρα
Mε τιμή - στόχο 36 ευρώ ανά μετοχή και σύσταση Overweight ξεκίνησε την κάλυψη της Titan Cement International η Euroxx Securities.

H μετοχή αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται στο EV/EBITDA 4,8x έναντι μέσης 20ετίας 7,8x. Η έκπτωση (DISCOUNT) σε σχέση με ομοτίμους τίτλους στις ΗΠΑ (η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 55% του EBITDA του Titan) είναι >60% και σε ομοτίμους εκτός ΗΠΑ 20-30%.

Σύμφωνα με την Euroxx η μετοχή είχε επαναξιολογηθεί το 2023 αλλά εκτιμάται ότι υπάρχουν σημαντικά ανοδικά περιθώρια, εν όψει της κρυμμένης αξίας από τις αμερικανικές θυγατρικές, την ισχυρή δομική ανάκαμψη από την ελληνική αγορά, την σταθερή ανάπτυξη και τα περιθώρια από τις δραστηριότητες της SEE και τον ισολογισμό υπομόχλευσης (καθαρός δανεισμός/EBITDA στο 1,4x το 2023E).

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Euroxx αναμένεται τριετή μεσαία μονοψήφια αύξηση EBITDA έως το 2026 μετά την άνοδο του 58% το 2023 στα 523 εκατ. ευρώ.
Οι προοπτικές είναι θετικές για τον όμιλο λόγω της ισχυρής ζήτησης, των σταθερών τιμών και της βελτίωση του κόστους . Αυτό υπονοεί βιώσιμα περιθώρια EBITDA κοντά στο 20%, με κορυφαίο ROIC του κλάδου 11-12%, πάνω από το WACC.

Το καθαρό χρέος προς EBITDA για το 2023 βρίσκεται στο χαμηλό 1,4x και αναμένεται η πτωτική τροχιά να συνεχισθεί τα επόμενα τρία χρόνια.
Σύμφωνα με το report η Τιτάν παράγει πολύ ισχυρές κεφαλαιακές ροές παρά τις αυξημένες επενδύσεις ( CAPEX) το 2024-26, με πάνω από 100 εκατ. ευρώ ετησίως διαθέσιμα για μερίσματα και εξαγορές. Η μερισματική απόδοση εκτιμάται στο >4,5% π.α. στον προγνωστικό μας ορίζοντα.

Η αστάθεια των αναδυόμενων αγορών, ειδικά στην Αίγυπτο είναι απο τους μεγαλύτερους κινδύνους για την μετοχή, όπως επίσης οι αυξήσεις των τιμών των καυσίμων, οι διακυμάνσεις των ισοτιμιών, η μακροοικονομική επιβράδυνση στις ΗΠΑ και ο ανταγωνισµός από τις εισαγωγές

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης