Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σουηδία: Εντός της εβδομάδας η απόφαση του εισαγγελέα για την έκρηξη του Nord Stream

Σουηδία: Εντός της εβδομάδας η απόφαση του εισαγγελέα για την έκρηξη του Nord Stream

Δεν έγινε γνωστό ποια ημέρα θα γίνει η ανακοίνωση

 

Ο εισαγγελέας που ηγείται της έρευνας της Σουηδίας για τις εκρήξεις του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα το 2022 σχεδιάζει να ανακοινώσει απόφαση αυτή την εβδομάδα σχετικά με το αν θα αποσύρει την υπόθεση, θα ασκήσει κατηγορίες ή θα ζητήσει να συλληφθεί κάποιος, ανέφερε το γραφείο του τη Δευτέρα σύνφωνα με το Reuters.

Δεν είναι σαφές ποια ημέρα θα γίνει η ανακοίνωση, δήλωσε εκπρόσωπος του γραφείου του εισαγγελέα.

Οι αγωγοί που μεταφέρουν ρωσικό αέριο στη Γερμανία έσπασαν μετά από μια σειρά εκρήξεων στις οικονομικές ζώνες της Σουηδίας και της Δανίας.
Η Σουηδία αμέσως μετά το περιστατικό είπε ότι η έρευνά της στη σουηδική οικονομική ζώνη εντόπισε ίχνη εκρηκτικών επί τόπου, που δείχνουν ότι είχε γίνει δολιοφθορά. Δεν έχει αναγνωρίσει δημόσια κανέναν ύποπτο.
Η δανική αστυνομία, η οποία διεξάγει τη δική της έρευνα, αρνήθηκε να σχολιάσει τη Δευτέρα.

Η Μόσχα κατηγόρησε τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες για εμπλοκή στις εκρήξεις και ζήτησε μια «διαφανή διεθνή έρευνα».
Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 έθεσε την εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο στο πολιτικό προσκήνιο και η καταστροφή των αγωγών Nord Stream επιτάχυνε τη μετάβαση της περιοχής σε άλλους προμηθευτές ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης