Τελευταία Νέα
Ενέργεια

G.Pyatt (ΗΠΑ): Η παύση των εξαγωγών LNG δεν επηρεάζει τις τρέχουσες αποστολές

G.Pyatt (ΗΠΑ): Η παύση των εξαγωγών LNG δεν επηρεάζει τις τρέχουσες αποστολές

Οι αποστολές θα διπλασιαστούν περίπου μέχρι το τέλος της δεκαετίας καθώς αυξάνονται τα ήδη εγκεκριμένα έργα δήλωσε ο βοηθός γραμματέας για ενεργειακούς πόρους

 

Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ που ανησυχούν για τις σταθερές προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) καθησυχάζονται όταν κατανοούν ότι η παύση του προέδρου Joe Biden στις εγκρίσεις εξαγωγών LNG δεν επηρεάζει τις επί του παρόντος επιτρεπόμενες αποστολές, δήλωσε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τη Δευτέρα σύμφωνα με το Reuters.

«Διαπίστωσα ότι οι σύμμαχοί μας που θίγουν αυτά τα ζητήματα μαζί μου, τείνουν να καθησυχάζονται γρήγορα όταν τους εξηγείς τι είναι αυτό, που είναι μια παύση», είπε ο Geoffrey Pyatt, βοηθός γραμματέας για ενεργειακούς πόρους. «Αυτή η πολιτική δεν θα έχει αντίκτυπο στις επί του παρόντος επιτρεπόμενες εξαγωγές LNG».

Ο Biden είχε δηλώσει ότι η παύση θα δώσει χρόνο στο Υπουργείο Ενέργειας να ρίξει μια «σκληρή ματιά» στις περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις της αναπτυσσόμενης βιομηχανίας. Η παύση θα μπορούσε να σταματήσει τις εγκρίσεις για εξαγωγές από έργα LNG μέχρι μετά τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Επιστολή στον Biden

Περισσότεροι από 150 νομοθέτες στην ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ έστειλαν επιστολή στον Biden την Κυριακή, προτρέποντάς τον να τερματίσει την αναθεώρηση και να εγκρίνει όλες τις εκκρεμείς αιτήσεις.
«Οι πολιτικές που υποστηρίζουν τις εξαγωγές LNG θα αναπτύξουν την οικονομία μας, θα δημιουργήσουν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και θα ενισχύσουν την ενεργειακή ασφάλεια των συμμάχων μας», ανέφεραν σε επιστολή τους.

Οι ΗΠΑ είναι ο κορυφαίος εξαγωγέας LNG στον κόσμο και ο Pyatt είπε ότι οι αποστολές θα διπλασιαστούν περίπου μέχρι το τέλος της δεκαετίας καθώς αυξάνονται τα ήδη εγκεκριμένα έργα.
«Όταν τα εκθέτεις όλα αυτά, είναι αρκετά σαφές ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας μεταξύ των συμμάχων μας, είτε αυτοί είναι στην Ασία όπως η Ιαπωνία, είτε στην Ευρώπη», επεσήμανε ο Pyatt.

Οι εισαγωγείς φυσικού αερίου της Γερμανίας SEFE και Uniper, ο κορυφαίος αγοραστής LNG της Ιαπωνίας JERA και ομάδες λόμπι λένε ότι η απόφαση των ΗΠΑ ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο την ενεργειακή ασφάλεια παγκοσμίως. Η SEFE και η JERA σχεδιάζουν να αγοράσουν φυσικό αέριο από το εργοστάσιο Calcasieu Pass 2 της Venture Global LNG, ένα από τα έργα που επηρεάζονται από την παύση.
Η Ευρώπη θα έχει αρκετό εφοδιασμό φυσικού αερίου για τα επόμενα 10 χρόνια και μετά, παρά την παύση των ΗΠΑ, δήλωσαν αξιωματούχοι ενέργειας και αναλυτές της ΕΕ, απορρίπτοντας τις προειδοποιήσεις της βιομηχανίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης