Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Γερμανία: Tα Υπεράκτια αυξήθηκαν κατά 257 MW το 2023 – Παραμένει πίσω σε σχέση με τους στόχους

Γερμανία: Tα Υπεράκτια αυξήθηκαν κατά 257 MW το 2023 – Παραμένει πίσω σε σχέση με τους στόχους
Η αιολική ενέργεια διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην διαδικασία πράσινης μετάβασης της Γερμανίας ( Energy Market Price)
Σχετικά Άρθρα
Ένα πολύ σημαντικό βήμα σημείωσε η Γερμανία, η οποία πέτυχε την αύξηση της εγκατεστημένης υπεράκτιας αιολικής ισχύος κατά 257 MW το 2023, φτάνοντας έτσι τα 8.465 MW.
Παρά το επίτευγμά της, θα πρέπει και πάλι να επιταχύνει το ρυθμό της για να πιάσει το στόχο των 30.000 MW μέχρι το τέλος του 2030.

Η αιολική ενέργεια διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην διαδικασία πράσινης μετάβασης της Γερμανίας, καθώς το Βερολίνο σχεδιάζει να καλύπτει τουλάχιστον το 80% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2030 χρησιμοποιώντας πράσινες πηγές όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια, σε σύγκριση με το 50% στο οποίο βρίσκεται τώρα.
«Για να πιάσουμε τον θεσπισμένο στόχο, πρέπει να αυξηθεί δραστικά η παραγόμενη ισχύς, γεγονός που απαιτεί την ευθυγράμμιση των ενεργειακών και βιομηχανικών πολιτικών», τόνισε σε ανακοίνωσή της ομάδα lobby στον τομέα της αιολικής ενέργειας και μηχανικής.

Στην ίδια ανακοίνωση, η ομάδα δήλωσε ότι για να πιάσει η Γερμανία τον στόχο των 3.100 MW που απαιτούνται κάθε χρόνο από τώρα για να επιτευχθεί ο απώτερο σκοπός, θα πρέπει να διαμορφωθεί ένα πιο αποτελεσματικό ρυθμιστικό πλαίσιο για τις επενδύσεις και πιο κατάλληλα χρηματοδοτικά μέσα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα μέλη της ομάδας αυτής, είναι η Γερμανική Ένωση Αιολικής Ενέργειας, το γερμανικό ίδρυμα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, η VDMA Power Systems, η WAB και το WindEnergy Network.
Η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να σχεδιάσει εκ νέου τους όρους των διαγωνισμών για τα υπεράκτια πάρκα αιολικής ενέργειας, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Αιολικής Ενέργειας που υπεγράφη τον Δεκέμβριο του 2023, ώστε να λαμβάνει υπόψη τον πληθωρισμό, αλλά και να φροντίζει για την προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης