Ενέργεια

Chevron: Στα 26 δις. τα κέρδη δ’ τριμήνου – Αύξηση 8% στο μέρισμα

Chevron: Στα 26 δις. τα κέρδη δ’ τριμήνου – Αύξηση 8% στο μέρισμα
Παρά την πτώση κατά 40% της κερδοφορίας της, στα 26 δις. δολάρια, τα μερίσματά της ανέβηκαν κατά 8%
Σχετικά Άρθρα
Ξεπέρασαν κάθε αρχική πρόβλεψη τα κέρδη που ανακοίνωσε ο αμερικανικός ενεργειακός κολοσσός Chevron για το δ’ τρίμηνο του 2023, αυξάνοντας παράλληλα σημαντικά τα μερίσματα προς τους μετόχους.
Παρά την πτώση κατά 40% της κερδοφορίας της, στα 26 δις. δολάρια, τα μερίσματά της ανέβηκαν κατά 8%, ενώ ταυτόχρονα η εταιρεία έσπασε επίσης κάθε ρεκόρ στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου την περσινή χρονιά, εντείνοντας την προσπάθεια του CEO της, Mike Wirth να βάλει ξανά τη Chevron σε τροχιά ανάκαμψης.
Πιο αναλυτικά, η Chevron ανακοίνωσε την Παρασκευή (2/2) προσαρμοσμένα κέρδη ύψους 6,5 δισ. δολαρίων ή αλλιώς 3,45 δολάρια ανά μετοχή για το τέταρτο τρίμηνο του 2023, έναντι προσαρμοσμένων κερδών 7,9 δισ. δολαρίων ή 4,09 δολαρίων ανά μετοχή για την ίδια περίοδο του 2022.
Να σημειωθεί ακόμα πως οι κεφαλαιουχικές δαπάνες της Chevron για το δ’ τρίμηνο ανέβηκαν περίπου κατά 16% στα 4,4 δισ. δολάρια από τα 3,8 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο το 2022, με την εταιρεία να επενδύει στα assets της PDC Energy που εξαγόρασε πρόσφατα και αγόρασε πλειοψηφικό μερίδιο της ACES Delta με στόχο την ανάπτυξη έργων καυσίμων υδρογόνου.
Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, η μετοχή της δεύτερη μεγαλύτερης πετρελαϊκής των ΗΠΑ σημειώνει άνοδο κατά 1,5% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης