Επικαιρότητα

Ποια μέτρα στήριξης για τους αγρότες θα ανακοινώσει ο Κ. Μητσοτάκης

Ποια μέτρα στήριξης για τους αγρότες θα ανακοινώσει ο Κ. Μητσοτάκης
Η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο και η αναπροσαρμογή του καθεστώτος αποζημιώσεων τα πιθανά μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός για τους αγρότες

Με μέτρα που θα στηρίξουν το εισόδημα των αγροτών αλλά δεν θα ξεφεύγουν από τα δημοσιονομικά περιθώρια του Προϋπολογισμού προσέρχεται σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός.

Το πακέτο που έχει επεξεργαστεί το κυβερνητικό επιτελείο περιλαμβάνει παρεμβάσεις άμεσης εφαρμογής με επίκεντρο την ενέργεια και μακροπρόθεσμες ενέργειες που αφορούν το κόστος παραγωγής και την αναθεώρηση του μοντέλου λειτουργίας του ΕΛΓΑ όσον αφορά τις αποζημιώσεις και την ασφάλιση των καλλιεργειών.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού υποστηρίζουν ότι οι ανακοινώσεις που θα κάνει αποτελούν απτό δείγμα γραφής της προσοχής που δίνεται από το Μέγαρο Μαξίμου «στις αγωνίες και στα προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων». Κρατούν, όμως, τον πήχη χαμηλά για το τελικό ύψος του «καλαθιού», γνωρίζοντας ότι οι διαθέσιμοι πόροι είναι πεπερασμένοι, ενώ διατηρούν το στοιχείο μιας θετικής έκπληξης.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr


 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης