Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Τέλη του 2027 η λειτουργία του πρώτου πλωτού αιολικού πάρκου 60 MW της Καλιφόρνιας

Τέλη του 2027 η λειτουργία του πρώτου πλωτού αιολικού πάρκου 60 MW της Καλιφόρνιας

Θα έχει βάσεις ειδικά σχεδιασμένες για να αντιμετωπίζουν τα βαθιά νερά στα ανοικτά των ακτών της Πολιτείας των ΗΠΑ (offshorewind.biz)

Σε διαδικασία σχεδιασμού βρίσκεται η πρόταση για το πλωτό αιολικό πάρκο ισχύος 60 MW της Floventis Energy στα ύδατα της Καλιφόρνιας κοντά στη Διαστημική Βάση Vandenberg

 

Πλέον περιμένει να λάβει αδειοδότηση από την αμερικάνικη Πολιτεία και αν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, θα λειτουργήσει στα τέλη του 2027, όπως υποστηρίζει το offshorewind.biz.

Μάλιστα η Επιτροπή Κτηματολογίου της Πολιτείας της Καλιφόρνια και το Υπουργείο Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ετοιμάζουν κοινή έκθεση περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο επίδειξης.

Η Floventis Energy (κοινοπραξία μεταξύ της Cierco και της SBM Offshore), υπέβαλε αίτηση για το έργο το 2019.

Μια πρόσφατη ενημέρωση στον ιστότοπο της Επιτροπής Κρατικών Κτημάτων αναφέρει ότι οι υπηρεσίες βρίσκονται στα πρώτα στάδια της διαδικασίας EIR/EIS και αναμένουν την έκδοση της Ειδοποίησης Προετοιμασίας/Ειδοποίησης Πρόθεσης για την έναρξη της δημόσιας διαδικασίας οριοθέτησης το καλοκαίρι του 2024.

ΧΑΡΤΗΣ_ΕΡΓΟΥ.png


Τι θα περιλαμβάνει το έργο

Το έργο που ονομάζεται CADEMO, σχεδιάζεται να ενσωματώσει διαφορετικά πλωτά αιολικά θεμέλια σε 4 ανεμογεννήτριες ονομαστικής ισχύος μεταξύ 12 MW και 15 MW η καθεμία.

Η CADEMO θα εισαγάγει πλωτές αιολικές βάσεις ειδικά σχεδιασμένες για να αντιμετωπίζουν τα βαθιά νερά στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνιας, σύμφωνα με την εταιρεία ανάπτυξης η οποία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα λιμάνια του Σαν Φρανσίσκο και του Λος Άντζελες για την κατασκευή των πλωτών θεμελίων και τη συναρμολόγηση των πλωτών ανεμογεννητριών.

 

Συνοπτικό χρονοδιάγραμμα

Τον Ιούλιο του 2023, η Floventis Energy κατέληξε σε συμφωνία με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (DoD) που επιτρέπει στο πλωτό αιολικό πάρκο να λειτουργεί κοντά στις δραστηριότητες εκτόξευσης της διαστημικής βάσης Vandenberg.

Το έργο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2027, χρόνια πριν από τα έργα που προμηθεύτηκαν στην πρώτη πώληση μίσθωσης για υπεράκτιες αιολικές περιοχές στα ομοσπονδιακά ύδατα της Καλιφόρνιας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης