Τελευταία Νέα

Δυναμικό μπάσιμο της Amazon Moray West στο Ocean Winds στη Σκωτία

Δυναμικό μπάσιμο της Amazon Moray West στο Ocean Winds στη Σκωτία

Αύξησε την παραγωγή της στα 473 MW - Στόχος της είναι να τροφοδοτήσει όλες τις λειτουργίες ενέργειας με 100% ΑΠΕ έως το 2025 (renews.biz)

Η Amazon υπέγραψε συμφωνία αγοράς εταιρικής ενέργειας (CPPA) με την Engie, αυξάνοντας το μερίδιό της στην παραγωγή από το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Moray West της Ocean Winds στη Σκωτία στα 473 MW, σύμφωνα με την ιστοσελίδα renews.biz.

Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο ισχύος 882 MW το οποίο αναμένεται να συνδεθεί αργότερα φέτος, βρίσκεται στο Moray Firth στα βορειοανατολικά της Σκωτίας.

Η Ocean Winds ακολουθεί ένα επιταχυνόμενο σχέδιο ανάπτυξης και κατασκευής, με χωρητικότητα από την τοποθεσία να υποστηρίζει τον στόχο της Amazon να τροφοδοτεί όλες τις δραστηριότητες με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) έως το 2025, δηλ. 5 χρόνια πριν από τον αρχικό στόχο της εταιρείας.

Πέρυσι η Amazon ανακοίνωσε 39 νέα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε όλη την Ευρώπη, προσθέτοντας πάνω από 1 GW δυναμικότητας καθαρής ενέργειας στα δίκτυα της περιοχής.

Η Amazon υποστήριξε ότι η επένδυσή της σε έργα ηλιακής και αιολικής ενέργειας οδήγησε την εταιρεία να γίνει ο μεγαλύτερος εταιρικός αγοραστής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ευρώπη και στο Ηνωμένο Βασίλειο, θέση που κατέχει από το 2021.

Επιπλέον, μεταξύ 2014 και 2022, έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο που ενεργοποιήθηκαν από την Amazon έχουν δημιουργήσει εκτιμώμενες επενδύσεις ύψους 285 εκατομμυρίων λιρών.

Η Lindsay McQuade (Διευθύντρια Ενέργειας, EMEA, Amazon Web Services), δήλωσε:

«Η μετάβαση σε πηγές ενέργειας χωρίς άνθρακα είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους μείωσης των εκπομπών άνθρακα και αποτελεί μέρος της δέσμευσής μας στο Climate Pledge να φτάσουμε στο καθαρό μηδέν άνθρακα στις δραστηριότητές μας έως το 2040.

Είμαστε σε καλό δρόμο για να επιτύχουμε τον φιλόδοξο στόχο μας να τροφοδοτήσουμε τις παγκόσμιες δραστηριότητές μας με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2025 και το 2022, το 90% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται από την Amazon αποδίδεται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Έργα όπως το Moray West θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στην απαλλαγή από τις ανθρακούχες λειτουργίες της Amazon και του δικτύου του Ηνωμένου Βασιλείου, με αυτή τη συμφωνία να καταδεικνύει τη δέσμευση της Amazon σε αυτή τη φιλοδοξία».

Πέρυσι, η Engie υπέγραψε 19 συμφωνίες, σε πέντε χώρες, καλύπτοντας πάνω από 1 GW δυναμικότητας καθαρής ενέργειας, ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιό της CPPA στα 7,3 GW.

Ο Paulo Almirante (Ανώτερος Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ανανεώσιμων Πηγών & Διαχείρισης Ενέργειας της Engie), δήλωσε:

«Ο Moray West αντικατοπτρίζει τη στρατηγική μας να επιταχύνουμε τη μετάβαση προς έναν κόσμο ουδέτερο από άνθρακα, μέσω επενδύσεων σε τεχνολογίες παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Επιπλέον, ο καινοτόμος χαρακτήρας αυτού του CPPA δείχνει ότι είναι δυνατό να δημιουργηθούν, μαζί με την Amazon, οι προϋποθέσεις για την επίτευξη των στόχων του Ηνωμένου Βασιλείου για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την καθαρή μηδενική οικονομία.

 

Αυτή η συμφωνία ενισχύει την ηγετική θέση της Engie για τις CPPA, μέσω των οποίων η Engie πούλησε μια σημαντική δυναμικότητα ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές που παράγεται από τα αιολικά και ηλιακά της στοιχεία».

Η Moray West αντιπροσωπεύει τη συνεχιζόμενη επένδυση της Ocean Winds για την επίτευξη των στόχων της για το 2025 των 5-7 GW έργων σε λειτουργία ή κατασκευή και 5-10 GW υπό προηγμένη ανάπτυξη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης