Περιβάλλον

Ο Χάρης Δούκας ακυρώνει την ανάπλαση στον Λόφο του Στρέφη

Ο Χάρης Δούκας ακυρώνει την ανάπλαση στον Λόφο του Στρέφη
Η παρούσα Δημοτική Αρχή, προχωρά όλα τα έργα αναπλάσεων με σχεδιασμό, διαβούλευση, μαζί με τους κατοίκους επισημαίνει ο κ. Δούκας

Οριστικό τέλος στη μεγάλη ανάπλαση του Λόφου του Στρέφη, μέσω εξασφαλισμένης ιδιωτικής δωρεάς άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ, βάζει ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Η ιστορία της ανάπλασης ξεκινάει από τα χρόνια της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη, όταν αποφασίστηκε να προχωρήσει η ολική ανάπλαση του λόφου, μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου», και της δωρεάς ύψους 1.150.000,00 ευρώ της PRODEA Investments. Στόχος τους ήταν να αποκατασταθούν οι υποδομές με έργα αντιπλημμυρικά, φωτισμού και πρασίνου, να επιστρέψει η γειτονιά πάλι στους πραγματικούς της κατοίκους και να μετατραπεί σε σημείο αναφοράς και τόπος περιπάτου, άθλησης και ψυχαγωγίας.


Η απάντηση Δούκα

Για την ακύρωση της ανάπλασης στο λόφο του Στρέφη απάντησε μέσω ανακοίνωσης ο Χάρης Δούκας.H παρούσα Δημοτική Αρχή έχει ως πρωταρχικό στόχο να είναι ο Λόφος του Στρέφη ασφαλής, προσβάσιμος και φιλικός προς τους κατοίκους της περιοχής και όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα.

Αντίθετα, εδώ και περίπου 2 χρόνια, με ευθύνη της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη, όχι μόνο δεν έχουν προχωρήσει τα έργα που είχαν ανακοινωθεί, αλλά ο Λόφος παρουσιάζει εικόνα πλήρους εγκατάλειψης.

Αποτελεί λοιπόν πρόκληση ο κ. Μπακογιάννης να κουνάει το δάχτυλο περί δήθεν απώλειας χορηγίας ύψους άνω του 1 εκ. ευρώ, όταν επί περίπου δύο χρόνια παρακολουθεί αδρανής και αδιάφορος τον χώρο να υποβαθμίζεται και να μετατρέπεται σε πεδίο εντάσεων ακόμη και συγκρούσεων. Είναι υπόλογος απέναντι όχι μόνο στους κατοίκους της περιοχής αλλά και σε όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, γιατί λόγω της ανεπάρκειάς του διακύβευσε μία ακόμη ευκαιρία αναβάθμισης της πόλης.

Σημειώνουμε επίσης ότι, κατόπιν προσφυγής κατοίκων, το Συμβούλιο της Επικρατείας (Δεκέμβριος 2023) εξέδωσε διαταγή να σταματήσουν τα έργα. Εμείς αναλαμβάνουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες για την ασφάλεια των κατοίκων και να αποχωρήσει η εταιρεία.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή, προχωρά όλα τα έργα αναπλάσεων με σχεδιασμό, διαβούλευση, μαζί με τους κατοίκους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης