Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

«Τα έσπασαν» BP και Equinor στα υπεράκτια αιολικά στη Νέα Υόρκη

«Τα έσπασαν» BP και Equinor στα υπεράκτια αιολικά στη Νέα Υόρκη
Ποιες είναι οικονομικές συνέπειες για τους δυο κολοσσούς

Χωριστούς δρόμους θα ακολουθήσουν Equinor και BP για τα υπεράκτια αιολικά που είχαν αναλάβει στα ανοικτά των ακτών της Νέας Υόρκης, με την ανταλλαγή μεριδίων σε δύο έργα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η νέα συναλλαγή ορίζει ότι η BP θα αποκτήσει το 50% του μεριδίου της Equinor στο έργο Beacon Wind. Η Equinor με τη σειρά της θα πάρει το 50% του μεριδίου της BP στο έργο Empire Wind. Οι ανταλλαγές θα οδηγήσουν την μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία με έδρα το Λονδίνο σε απομείωση προ φόρων ύψους περίπου 600 εκατ. δολαρίων, ενώ η Equinor αναμένει συνδυασμένη ζημία περίπου 200 εκατ. δολαρίων.

Σημειώνεται ότι η Πολιτεία της Νέας Υόρκης είχε θέσει τις βάσεις για μεγάλες προσδοκίες όσον αφορά την ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας και την υλοποίηση των στόχων στις ΑΠΕ.

Οι ευρωπαϊκές ενεργειακές εταιρείες έχουν συνολικά απομειώσεις 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε υπεράκτια αιολικά έργα των ΗΠΑ που δεν έχουν καν ολοκληρωθεί, εν μέρει επειδή τα υπάρχοντα συμβόλαια πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας δεν θα κάλυπταν το κόστος κατασκευής και χρηματοδότησης των έργων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης