Ενέργεια

Η Sunoco εξαγόρασε την NuStar Energy έναντι 7,3 δισ. δολ.

Η Sunoco εξαγόρασε την NuStar Energy έναντι 7,3 δισ. δολ.

Οι εταιρείες έχουν σημειώσει εξοικονόμηση κόστους 150 εκατομμυρίων δολαρίων έως το τρίτο έτος μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, που αναμένεται το δεύτερο τρίμηνο του 2024

 

Η Sunoco ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα εξαγοράσει την εταιρεία αποθήκευσης καυσίμων και αγωγών NuStar Energy σε μια συμφωνία αξίας περίπου 7,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου του χρέους, καθώς προσπαθεί να διαφοροποιήσει τη βασική της δραστηριότητα πέρα από τη διανομή καυσίμων κίνησης.

Το μετοχικό μέρος της συμφωνίας ανέρχεται στα 2,99 δισεκατομμύρια δολάρια και οι μέτοχοι της NuStar πρόκειται να λάβουν 0,400 μετοχή της Sunoco για κάθε μετοχή NuStar που κατέχουν, αποτιμώντας τις μετοχές της Sunoco στα 23,78 δολάρια. Αυτό αντιπροσωπεύει premium 31,9% στην τελευταία τιμή κλεισίματος της NuStar.

Η συμφωνία, η οποία έχει εγκριθεί από τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών, θα δώσει στη Sunoco πρόσβαση στις εγκαταστάσεις μεταφοράς και αποθήκευσης της NuStar, συμπεριλαμβανομένου ενός χαρτοφυλακίου περίπου 9.500 μιλίων αγωγών και 63 τερματικών.
Οι εταιρείες έχουν σημειώσει εξοικονόμηση κόστους 150 εκατομμυρίων δολαρίων έως το τρίτο έτος μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, που αναμένεται το δεύτερο τρίμηνο του 2024.
Οι μετοχές της Sunoco υποχώρησαν κατά 5% στις προκαταρκτικές συναλλαγές, ενώ οι μετοχές της NuStar ενισχύθηκαν κατά 23%.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Sunoco συμφώνησε να πουλήσει 204 καταστήματα ψιλικών στο Δυτικό Τέξας, το Νέο Μεξικό και την Οκλαχόμα στην 7-Eleven Inc για περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Ανέφερε επίσης ότι θα αποκτήσει τερματικά υγρών καυσίμων στο Άμστερνταμ στην Ολλανδία και στο Bantry Bay στην Ιρλανδία από τη Zenith Energy.
Η Sunoco, εταιρεία με έδρα το Ντάλας, είναι θυγατρική του αμερικανικού φορέα εκμετάλλευσης αγωγών Energy Transfer η οποία ελέγχεται από τον δισεκατομμυριούχο Kelcy Warren.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης