Ενέργεια

Σύμβαση της Equinor για αναβάθμιση του FSRU Hammerfest

Σύμβαση της Equinor για αναβάθμιση του FSRU Hammerfest
Η συγκεκριμένη υποδομή θα επιτρέψει τη μετάδοση ισχύος από τον υποσταθμό μετασχηματιστή της Statnett στο Hyggevatn στο Hammerfest LNG στο Melkoya

Η νορβηγική Equinor και οι εταίροι της στο FSRU του Hammerfest 4,3 mtpa έχουν συνάψει σύμβαση σχετικά με την αναβάθμιση της εγκατάστασης που βρίσκεται στο νησί Melkoya.

Η συγκεκριμένη υποδομή θα επιτρέψει τη μετάδοση ισχύος από τον υποσταθμό μετασχηματιστή της Statnett στο Hyggevatn στο Hammerfest LNG στο Melkoya.

Η Equinor είπε ότι η Multiconsult της Νορβηγίας έχει ήδη αναθέσει τη σύμβαση μηχανικού για τις εργασίες που θα εκτελεστούν από την LNS και θα βοηθήσει επίσης στην υλοποίηση αυτής της εργασίας. Επιπλέον, η Nexans θα προμηθεύει το καλώδιο τροφοδοσίας από τις Rognan και Halden, ενώ η Aibel έχει αναλάβει τη μεγαλύτερη σύμβαση που καλύπτει όλες τις εργασίες τροποποίησης στο Melkoya.

Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, η Equinor και οι συνεργάτες της Petoro, TotalEnergies, Neptune Energy και Wintershall Dea έλαβαν έγκριση για το έργο Snohvit Future για την αναβάθμιση της εγκατάστασης εξαγωγής LNG.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι η νορβηγική εταιρεία και οι συνεργάτες της δήλωσαν τον Δεκέμβριο του 2022 ότι θα επενδύσουν 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια για την αναβάθμιση της εγκατάστασης. Επιπλέον, το έργο θα επεκτείνει την παραγωγική ζωή του Hammerfest LNG μετά το 2030 και περιλαμβάνει χερσαία συμπίεση και ηλεκτροδότηση του Hammerfest LNG.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης