Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Άνοδος 5% στις μετοχές της Surana Solar μετά την αύξηση των καθαρών κερδών της κατά 285%

Άνοδος 5% στις μετοχές της Surana Solar μετά την αύξηση των καθαρών κερδών της κατά 285%

Απόδοση άνω του 60% στους επενδυτές της μέσα σε ένα χρόνο

Οι μετοχές της Surana Sola, εταιρεία microcap (μικρή εταιρεία που έχει κεφαλαιοποίηση μεταξύ 50 και 300 εκατομμυρίων δολαρίων και θεωρείται πιο ριψοκίνδυνη από μια μετοχή μεγάλης κεφαλαιοποίησης) σημείωσαν άνοδο 5% στις συναλλαγές της 18/1/2024, αφού παρουσίασαν αύξηση των καθαρών κερδών κατά 285% σε ετήσια βάση σύμφωνα με το tradebrains.in.

Οι μετοχές κατασκευάστρια εταιρεία φωτοβολταϊκών έχουν αποφέρει περισσότερο από 60% απόδοση στους επενδυτές της σε ένα χρόνο.

Με κεφαλαιοποίηση Rs. 178 crores, οι μετοχές της Surana Solar Ltd ξεκίνησαν τη διαπραγμάτευση της Πέμπτης με πιο επίπεδη τιμή στις Rs. 34,60 σε σύγκριση με το προηγούμενο κλείσιμο των Rs. 34,55. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 5% στις Rs. 36,25 το τεμάχιο.

Μια τέτοια ανοδική κίνηση στην τιμή της μετοχής παρατηρήθηκε μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της εταιρείας.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά περίπου 60% από Rs. 2,77 crores κατά το Q2FY24 σε Rs. 4,40 crores το τρίτο τρίμηνο του 24ου έτους.

Επιπλέον, τα καθαρά κέρδη παρουσίασαν μια μετάβαση από μια καθαρή ζημία Rs. 1,45 crores σε καθαρό κέρδος Rs. 10,64 lakhs στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Συγκρίνοντας αυτές τις μετρήσεις σε ετήσια βάση, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 68% από Rs. 13,90 crores κατά το 3ο FY23 σε Rs. 4,40 crores το τρίτο τρίμηνο του 24ου έτους.

Από την άλλη πλευρά, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά περίπου 285% από Rs. 2,77 lakhs σε Rs. 10,64 lakhs την ίδια περίοδο.

Νωρίτερα, η εταιρεία είχε προτείνει τη δημιουργία μονάδας κατασκευής δομοστοιχείων 25 MW, 2 έργα των 10 MW το καθένα για την παραγωγή ηλιακής ενέργειας και ένα έργο για τη συντήρηση LED και ηλιακών φώτων σε μια κοινοπραξία με μια φημισμένη ατομική κατοικία στη Σρι Λάνκα.

Επιπλέον, η εταιρεία έχει εγκαταστήσει αθροιστική ισχύ 4,2 MW στον τελευταίο όροφο μέσω EPC για διάφορους πελάτες στην πολιτεία Telangana.

Επιπλέον, η εταιρεία διαθέτει 2 εργοστάσια παραγωγής στο Hyderabad με συνολική Ικανότητα Κατασκευής Ενοτήτων 80 MW και στις δύο μονάδες.

Με έδρα την Telangana, η Surana Solar είναι μέρος του Surana Group. Είναι κατασκευάστρια ηλιακών φωτοβολταϊκών μονάδων και συμμετέχει επίσης σε EPC Έργων Ενέργειας με το κλειδί στο χέρι σε κλίμακα MW.

Προσφέρει φωτοβολταϊκούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής συνδεδεμένους και εκτός δικτύου σε ανοιχτούς χώρους και παρέχει μηχανική, προμήθεια και κατασκευή εντός εύρους από 1 MW έως 15 MW.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης