Διεθνή

Bloomberg: Μηνύματα κατά της εκλογής του Τραμπ στέλνει η ελίτ του Νταβός

Bloomberg: Μηνύματα κατά της εκλογής του Τραμπ στέλνει η ελίτ του Νταβός

Συμμετέχοντες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στην ελβετική πόλη, θεωρούν απειλή και πισωγύρισμα την επιστροφή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο

Εναντίον της επανόδου του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ τάσσονται αρκετοί από αυτούς που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Νταβός της Ελβετίας από τις 15 μέχρι τις 19 Ιανουαρίου με τα γεωπολιτικά και τα οικονομικά να κυριαρχούν στην ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg δύο από τους συμμετέχοντες (Hildebrand και Αλ Γκορ), η επιστροφή του Ρεπουμπλικάνου πολιτικού στον Λευκό Οίκο προκαλεί ανησυχία.

Στο υπερπολυτελές ελβετικό θέρετρο συγκεντρώνονται ξανά κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων, πολιτικοί και ηγέτες θεσμών για να συζητήσουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία και ενδεχόμενες επενδύσεις.

Το συντριπτικό προβάδισμά του έναντι των αντιπάλων του φαίνεται αξεπέραστο και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Τραμπ και ο νυν Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Τελευταία φορά που εθεάθη να ανακατεύεται με το πλήθος του Νταβός το 2020, όταν έκανε μια δραματική είσοδο προσγειώνοντας μια μοίρα ελικοπτέρων.

Ο Τραμπ είναι ο τελευταίος ηγέτης των ΗΠΑ που εμφανίστηκε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, αλλά παρέμεινε δημοφιλές θέμα συζήτησης για τους συμμετέχοντες.

 

Ανησυχεί ο Αντιπρόεδρος της BlackRock Inc

Την ανησυχία του στο ενδεχόμενο δεύτερης θητείας του εκκεντρικού πολιτικού στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ εξέφρασε ο Philipp Hildebrand (Αντιπρόεδρος της BlackRock Inc) σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στο Bloomberg.

«Ξέρετε, ήμασταν εκεί στο παρελθόν, το ζήσαμε, οπότε θα δούμε τι σημαίνει. Σίγουρα από μια ευρωπαϊκή προοπτική, από ένα είδος παγκοσμιοποίησης και ατλαντικής προοπτικής, είναι μια μεγάλη ανησυχία», δήλωσε χαρακτηιστικά.

Ο πρώην πρόεδρος της Ελβετικής Εθνικής Τράπεζας μοιράστηκε την εκτίμηση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ η οποία την περασμένη εβδομάδα είπε ότι μια άλλη θητεία του Τραμπ θα ήταν σαφώς απειλή.

 

Περιμένει ανατροπή προγνωστικών ο Αλ Γκορ

Ο Αλ Γκορ (πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και μαχητής του κλίματος), έχει κάποιες επιφυλάξεις σχετικά με το ότι ο Τραμπ είναι αναπόφευκτος ακόμη και ως υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων.

«Δε νομίζω ότι είναι προκαθορισμένο συμπέρασμα.

Έχω περάσει από τη διαδικασία. Έχω πραγματοποιήσει 4 εθνικές εκστρατείες όλα αυτά τα χρόνια και το είδα από αυτή την οπτική. Έχω δει πολλές εκπλήξεις όλα αυτά τα χρόνια. Κάτι μου λέει ότι αυτή μπορεί να είναι μια χρονιά με σημαντικές εκπλήξεις. Ελπίζω να είναι έτσι γιατί δεν θέλω να τον δω να επαναπροταθεί και να επανεκλεγεί», είπε στο Bloomberg Television στο Νταβός.

Εξέδωσε μάλιστα μια προειδοποίηση για να μην υπερτιμάται η σημασία της ψηφοφορίας στην Αϊόβα.

Συγκεκριμένα είπε «Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι τόσο σημαντικά όσο πιστεύουν ορισμένοι. Υπήρξαν τόσα πολλά παραδείγματα. Tην τελευταία φορά το 2016 ο Ted Cruz κέρδισε το caucus της Αϊόβα και τότε δεν είχε καμία σημασία. Είδαμε άλλους να κερδίζουν την κοινοβουλευτική ομάδα της Αϊόβα από την πλευρά των Ρεπουμπλικανών και μετά να εξαφανίζονται».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης