Ενέργεια

Chevron: Εκτιμήσεις για απώλειες έως και 4 δισ. δολ. στην Καλιφόρνια

Chevron: Εκτιμήσεις για απώλειες έως και 4 δισ. δολ. στην Καλιφόρνια
Η σχέση της Chevron με τη γενέτειρά της έχει γίνει όλο και πιο εχθρική τα τελευταία χρόνια

Η Chevron θα απομειώσει την αξία περιουσιακών στοιχείων ύψους 3,5 έως 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω περιοριστικών κυβερνητικών πολιτικών στην Καλιφόρνια και περιβαλλοντικών υποχρεώσεων στον Κόλπο του Μεξικού.

Οι χρεώσεις προέρχονται κυρίως από τους κανονισμούς της Καλιφόρνιας που «έχουν οδηγήσει σε χαμηλότερα αναμενόμενα μελλοντικά επίπεδα επενδύσεων», ανέφερε η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωσή της την Τρίτη. Η παραγωγή της Chevron στην πολιτεία έχει μειωθεί κατά 15% μετά την πανδημία του covid-19 και πλέον αντιπροσωπεύει μόλις το 3% της παγκόσμιας παραγωγής της. 

Παρά τις απομειώσεις, η Chevron δήλωσε ότι σχεδιάζει να συνεχίσει να λειτουργεί τα κοιτάσματα πετρελαίου και τα σχετικά περιουσιακά στοιχεία για τα επόμενα χρόνια.

Η σχέση της Chevron με τη γενέτειρά της έχει γίνει όλο και πιο εχθρική τα τελευταία χρόνια, καθώς οι Δημοκρατικοί αξιωματούχοι της Πολιτείας επιδιώκουν τη σταδιακή κατάργηση των ορυκτών καυσίμων. Η Καλιφόρνια έχει ήδη τα αυστηρότερα πρότυπα για τα καθαρά καύσιμα στη χώρα και εξετάζει το ενδεχόμενο να περιορίσει τα κέρδη διύλισης. Πέρυσι, η πολιτεία μήνυσε τη Chevron και άλλες μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες για δήθεν ψέματα σχετικά με την κλιματική αλλαγή.

Η Chevron απέρριψε τους ισχυρισμούς της Καλιφόρνια για την κλιματική αλλαγή και μείωσε τις επενδύσεις σε διυλιστήρια, επικαλούμενη το δύσκολο επιχειρηματικό κλίμα. Η εταιρεία είναι βασικός προμηθευτής καυσίμων για αεροσκάφη στα αεροδρόμια του Σαν Φρανσίσκο και του Λος Άντζελες. 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης