Η Northland πούλησε το 49% του Hai Long στην Gentari International για να πληρώσει 500 εκατ. δολ. (Renews)

Η Northland πούλησε το 49% του Hai Long στην Gentari International για να πληρώσει 500 εκατ. δολ. (Renews)

Η εταιρεία θα διατηρήσει το 30% του υπεράκτιου αιολικού πάρκου της Ταϊβάν

Η Northland Power (εταιρεία που κατασκευάζει έργα πράσινης ενέργειας στην Ασία, την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, τη Βόρεια Αμερική και σε άλλες επιλεγμένες χώρες που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από φυσικό αέριο καθαρής καύσης και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η αιολική και η ηλιακή τεχνολογία) συμφώνησε να πουλήσει το 49% της συμμετοχής της στο πιο μεγάλο υπεράκτιο αιολικό έργο στην Ταϊβάν ισχύος 1022 MW (Hai Long) στην Gentari International Renewables.

Σύμφωνα με το renews.biz, η Northland θα κατέχει πλέον ποσοστό ιδιοκτησίας 30,6% στο συνολικό έργο και θα συνεχίσει να έχει τον ηγετικό ρόλο στην κατασκευή και λειτουργία της Hai Long.

Τα έσοδα από τη συναλλαγή θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή της βραχυπρόθεσμης εταιρικής πιστωτικής διευκόλυνσης 500 εκατομμυρίων δολαρίων της Northland που είχε αποκαλυφθεί προηγουμένως και για τη χρηματοδότηση του υπόλοιπου μετοχικού κεφαλαίου της Northland στο έργο.

Ως μέρος της ευρύτερης στρατηγικής συνεργασίας με τη Northland στην Ταϊβάν, η Gentari απέκτησε προηγουμένως το 49% του ιδιοκτησιακού συμφέροντος της Northland στα υπεράκτια αιολικά έργα της Ταϊβάν (Γύρος 3) το καλοκαίρι του 2023.

«Η Northland είναι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσει τον Gentari ως επίσημο μακροπρόθεσμο εταίρο του υπεράκτιου αιολικού έργου Hai Long και πιστεύει ότι θα προσθέσουν σημαντική αξία.

Μόλις ολοκληρωθεί, το Hai Long θα είναι το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό έργο στην Ταϊβάν και θα παρέχει την πολύ αναγκαία καθαρή ενέργεια στο δίκτυο και σημαντική μακροπρόθεσμη, βιώσιμη αξία για την οικονομία της Ταϊβάν.

Η χρηματοδότηση του έργου για το κλείσιμο του Hai Long τον Σεπτέμβριο ήταν η μεγαλύτερη στην Ταϊβάν και μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως. Αυτό ολοκληρώνει το σχέδιο χρηματοδότησης της Northland για το έργο το οποίο είναι ένα τεράστιο ορόσημο για τον οργανισμό και αποτελεί απόδειξη της αξίας του έργου Hai Long ως περιουσιακό στοιχείο και της ελκυστικότητας της Ταϊβάν ως αγοράς για πράσινες επενδύσεις», δήλωσε ο Mike Crawley (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Northland).

Ο Sushil Purohit (Διευθύνων Σύμβουλος της Gentari), πρόσθεσε: «Η Gentari είναι ικανοποιημένη με την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της συναλλαγής. Σήμερα, γιορτάζουμε μια στρατηγική συνεργασία με τη Northland για το υπεράκτιο αιολικό έργο Hai Long.

Φέρνοντας το Gentari στην πρώτη γραμμή της υπεράκτιας αιολικής βιομηχανίας, αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο στη δέσμευσή μας για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παγκοσμίως.

Αυτό όχι μόνο ευθυγραμμίζεται με το όραμά μας για ένα βιώσιμο μέλλον, αλλά τοποθετεί την Gentari ως έναν πολύτιμο συνεργάτη λύσεων καθαρής ενέργειας που οδηγεί στην αλλαγή προς την επίτευξη καθαρών μηδενικών στόχων.

Δεν είναι απλώς μια συναλλαγή. είναι ένα ισχυρό βήμα προς την υλοποίηση των φιλοδοξιών μας για την καθαρή ενέργεια και τη συμβολή ουσιαστικά σε ένα καθαρότερο αύριο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης